21 Temmuz 2017 23:30

Sur’daki yıkıma karşı başlatılan imza kampanyasına destekler artıyor. Birçok destekçi, Sur için kısa videolar hazırlayarak yıkımın durdurulması için çağrı yaptı. 

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde "kentsel dönüşüm" adı altında sürdürülen yıkımın durdurulması talebiyle kurulan Sur’un Yıkımına Hayır Platformu’nun, “Diyarbakır Suriçi ortak dünyamızdır, yıkım durdurulsun” şiarıyla 17 Temmuz'da başlattığı imza kampanyasına ilgi büyüyor. İmza kampanyasının üzerinden 4 gün gibi kısa bir süre geçmesine rağmen şimdiye kadar 4 bin 49 kişi kampanyaya destek verdi. 

1 ay sürecek imza kampanyası kapsamında 100 bin imza hedefleniyor. Toplanan imzalar, Başbakanlık ve Meclis'e sunulacak. 

‘SUR İÇİN HERKES DESTEK VERİYOR’

Kampanyanın duyurulduğu ilk andan itibaren aralarında sanatçı, gazeteci, ekolojist ve siyasetçilerin de bulunduğu çok sayıda kişi destek verdi. Öte yandan birçok destekçi Sur için kısa videolar hazırlayarak yıkımın durdurulması için çağrı yapıyor. (DİHABER)

Evrensel'i Takip Et