30 Temmuz 2017 13:27
/
Güncelleme: 12:30

Gençağa KARAFAZLI
Rize

Rize Merkez Tuzcuoğlu Memişağa Parkı’nda toplanan 25 kişilik bir grup, yaklaşık bir ay önce Rize İl Özel İdare Müdürlüğüne yapılan işçi alımlarında torpil olduğunu iddia ederek olaya tepki gösterdi.

Yaşananları Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a ileteceklerini belirten grup Memişağa Parkı’nda bir basın açıklaması yaptı. İşe alımlarda torpil olduğu iddia edilen açıklamada, “İşe girenlerin bir kısmı mülakatlarda ve sınavlarda başarısız olmalarına rağmen işe alınmaları oldukça düşündürücüdür. Bizler burada toplanan insanlar olarak bu alımlarda siyasi ilişkilerin kullanıldığını düşünmekteyiz. Hangi kriterlere göre alındıkları belli değil. Hak edenlerin işe girmesi gerekirken burada torpil, yani siyasal mekanizma devreye girmiş, bizler haksızlığa uğramış durumdayız” denildi.

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yağma iklimi

Yağma iklimi

Enerji şirketlerinin patronlarının bizzat yönetimine girdiği Saray iktidarı, “iklim değişikliğiyle mücadele” adı altında sermayeye yeni kaynak aktarma hazırlığında. İktidarın Meclise getirdiği tasarıya göre karbon emisyonu ticareti sistemi kurulacak, “atmosferi kirletme hakkı” alınıp satılan bir mala dönüşecek. Sistem karbon ticareti zenginleri yaratırken, halka zehir kalacak.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Erdoğan: Dünya bir imtihan yeridir, ekonomik zorluklar gelip geçer.

Evrensel'i Takip Et