2 Ağustos 2017 08:02
/
Güncelleme: 07:10

Yemen'de BM yardım uçaklarına yakıt ulaşımı engellendi

Ersin Arslan
Stockholm

Yemen’de iç savaş sürerken BM yetkilileri, Suudi Arabistan liderliğindeki Arap Koalisyonu güçlerinin ülkeye insani yardım ulaştırmaya çalışan Birleşmiş Milletler uçaklarına yakıt ulaştırılmasına engel olduğunu açıkladı.

Diğer yandan ülkedeki son durumla ilgili gazetecilere açıklama yapan BM Kalkınma Programı Ülke Direktörü Auke Lootsma ülkenin zaten hızla büyüyen yoksulluk, yolsuzluk, kötü yönetim ve zayıf altyapı nedeniyle Arap ülkelerinin en fakiri olduğunu belirtip ‘‘Savaş bu durumu daha da kötü hale getirmiştir’’ diye konuştu.

Ülkedeki durumu, frene basmak yerine gazını arttıran, uçurumun kanarında yarışan otobüse benzeten Lootsma ‘‘Otobüsün istikamet kontrolünü elinde tutan, sürüşe devam etmekte ve sürati arttırmaktadır.’’ dedi.

Auke Lootsma şu anda Yemen nüfusunun yüzde 70’ine karşılık gelen 20 milyon Yemenlinin insani yardıma gereksinimi olduğunu, bunun yanısıra son bir kaç ayda bin 900'ü ölümle sonuçlanan 400 bin kolera vakasının ülkedeki durumu daha da içinden çıkılmaz hale getirdiğini söyledi.

BM Kalkınma Programı Ülke Direktörü Auke Loostma ‘‘Mevcut gıda güvenliğ krizi sadece on yıllardır süren  yoksulluk ve düşük yatırımların sonucu değil ama ‘ekonomik boğma’ yoluyla uygulanan insan yapımı bir savaş taktiğinin sonucudur.’’ dedi. (DHA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

‘Tüm gruplar silah bıraksın, PKK kendini feshetsin’

‘Tüm gruplar silah bıraksın, PKK kendini feshetsin’

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın, bir süredir beklenen mesajı, DEM Parti İmralı heyeti aracılığıyla duyuruldu. Öcalan, “Tüm gruplar silah bırakmalı ve PKK kendini feshetmelidir” çağrısı yaptı. Açıklamada Suriye’deki Kürtlerin siyasi ve askeri durumuyla ilgili bir ifade yer almadı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
2 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et