‘Bir Başka Dünyadan’ raflara çıktı
Eugene Schoulgin’in “Bir Başka Dünyadan” adlı kitabı Can Yayınları’ndan çıktı.

Norveçli Yazar Eugene Schoulgin’in “Bir Başka Dünyadan” adlı kitabı Deniz Canefe’nin çevirisiyle Can Yayınları’ndan çıktı.
Eugene Schoulgin Türkiye’yi, Türkiye’deki yaşam koşullarını, siyasal, sosyal, ekonomik yapıyı yakından bilen bir yazar ve düşünür. Bu bilgi, gözlem ve deneyimlerinden yola çıkarak ülkenin 20. yüzyıldan 21. yüzyıla uzanan panoramasındaki köşe taşlarını romanda edebiyat dünyasına armağan ediyor.
Bir Başka Dünyadan’da Schoulgin, Batılı gözüyle o başka dünyaya bakmakla kalmıyor, yer yer Batılı gözlemcileri de ironik bir biçimde eleştiriyor. Dahası, romanda çeşitli ülkelerden gelen yazarların öyküleri okunurken, Batı ülkelerinin neredeyse hepsinde şu ya da bu biçimde benzer durumlar yaşandığı gözler önüne seriliyor.
Kitaptaki, “Bizim için sarsıcı, evet, ürkütücü, korkunç görünen olaylar bu insanların günlük yaşamıydı. Çok yakında sizden ayrılacağız, ama yeni bir bilgi götürüyoruz yanımızda. Yalnız değilsiniz,” sözleri ise evrensel bir duygudaşlığın umut kıvılcımını tutuşturuyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)
Evrensel'i Takip Et