15 Ağustos 2017 12:19

Gülmen ve Özakça'nın refakatçi talepleri kabul edildi

KHK ile atıldıkları işlerine geri dönebilmek için 160 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın refakatçi talebi kabul edildi.

Paylaş

160 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın refakatçi talepleri kabul edildi. Semih Özakça’ya annesi Sultan Özakça, Nuriye Gülmen’e kardeşi Beyza Gülmen refakat edecek.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, haftalardır Sincan Ceza İnfaz Kampüs Hastanesinde ayrı odalarda yanlarında refakatçi olmadan kalıyor. Sağlık raporlarında yer alan “Tek başlarına refakatçisiz kalamaz” ibaresine rağmen Gülmen ve Özakça tek başlarına tutuluyor. Ailelerin savcılığa başvurması üzerine haftalar sonra refakatçi talepleri kabul edildi. Refakatçi talebinin kabulüne ilişkin Gazete Şûjin’e konuşan Nuriye Gülmen’in kardeşi Beyza Gülmen, “Nuriye ve Semih AİHM’nin kararının ardından Ankara Numune Hastanesine götürüldü, hastane raporunda ise ‘Hayati tehlikesi var tek başına kalamaz’ ibaresine rağmen tecrit altında tutuluyorlar” dedi.

Gülmen, “Bu nasıl bir tezatlık? Diyorlar ki ‘Kaçabilir’. Şuradan şuraya gidemiyorlar. Kendi işlerini yapamıyorlar. Nereye kaçabilir bu insanlar? Hepimiz biliyoruz ki tahliyeleri gerekiyor. Ama tahliye etmemek için tutukluluğuna göz yumuyorlar” diye konuştu.

‘ZORLA MÜDAHALE  HAZIRLIĞI’

Gülmen ve Özakça’nın cezaevi süreçlerine ilişkin, “Orada önce iyi bakıyormuş gibi yapıyorlar. Havalı yatak veriyorlar. Havalandırmaya rampa koyuyorlar. Bütün bunlar AİHM’nin gözünü boyamaya yönelik. AİHM acil tedbir başvurusunu reddettikten sonra bir gecede zorla kaçırıyorlar” diyen Gülmen, şöyle devam etti: “Bu hastane sürecinde daha iyi anladık ki, bu işi bir an önce bitirmek istiyorlar. ‘Nasıl noktalayabiliriz’ diye kafa yoruyorlar. Hastaneye götürülme nedenleri de zorla müdahale etmek.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li vekil Akaydın için 'terör' soruşturması başlatıldı

SONRAKİ HABER

ODTÜ yönetimi: Doğal alanların tahribatı ve kamu israfı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa