31 Ağustos 2017 06:57

AB parlamenterleri: Hamza Yalçın derhal serbest bırakılsın

6 Avrupa Birliği parlamenteri, 4 Ocak’tan beri İspanya’da cezaevinde tutulan Gazeteci-Yazar Hamza Yalçın’ın derhal serbest bırakılmasını istedi.

Paylaş

Murat KUSEYRİ
Stockholm

İsveç, Ispanya, Almanya ve Belçika’dan liberal partileri temsilen Avrupa Parlamentosunda yer alan 6 parlamenter, yazılı bir soru önergesi vererek Hamza Yalçın’ın cezaevinde tutulmasını Avrupa Birliği’nin gündemine getirdi. Parlamenterler Yalçın’ın serbest bırakılması için Avrupa Birliği Komisyonunun girişimde bulunmasını talep etti. 

Konuyu yazılı bir açıklama yaparak kamuoyuna duyuran İsveç Liberal Parti Avrupa Birliği Parlamenteri Cecilia Wikström, Avrupa Birliği Komisyonuna İsveç vatandaşlarının ifade özgürlüklerini kullandığı için Türkiye’nin isteğiyle tutuklanma riski olmaksızın Avrupa’da özgürce dolaşabilmeleri için hangi önlemleri aldığı sorusunu yönelttiklerini açıkladı. 

‘İSVEÇ VE AB İÇİN SİYASİ FİYASKODUR’

Avrupa Birliği Komisyonuna Hamza Yalçın’ın seebest bırakılmasını sağlamak için ne yapmayı düşündüğü sorusunu da yönelttiğini söyleyen Wikström, “Vatandaş hak ve özgürlüğünü savunurken kalemini silah olarak kullanan bir yazar ve gazetecinin tutuklu bulunduğu her gün İsveç ve Avrupa Birliği için büyük bir siyasi fiyaskodur. Hamza Yalçın’ın derhal serbest bırakılması için çalışmak bizim sorumluluğumuzdur” dedi. 

Avrupa Parlamentosuna verilen soru önergesinin altında Cecilia Wikström’ün yanı sıra parlamenterler; Ramon Tremoso i Balcells, Mark Demesmaeker, Izaskun Bibao Barandica, Gessine Meissner ve Josu Juarist Abaunz’un adları bulunuyor. 

5 EYLÜL’DE STOCKHOLM’DE MİTİNG YAPILACAK

Yalçın, 3 Ağustos’ta Türkiye talebi üzerine Interpol tarafından arandığı gerekçesiyle Barcelona Hava Limanında göz altına alınmış, 4 Ağustos’ta da tutuklanmıştı. 

İsveç’te gazeteci ve yazar örgütleri, Yalçın ve Türkiye cezaevlerinde tutuklu gazetecilerin serbest bırakılmaları talebiyle 5 Eylül günü Stockholm’deki Türk Büyükelçiliği önünde gösteri yapacak.

ÖNCEKİ HABER

Gençlerbirliği'de 4. Mesut Bakkal dönemi

SONRAKİ HABER

Die Welt: Üst düzey emniyet görevlileri iltica etmek istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa