24 Temmuz 2012 07:24

Birtane, Konya’da yaşanan işçi ölümünü sordu

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, Konya Akşehir’de, Hükümet Konağı’nda çalışırken hayatını kaybeden işçi Ali Akyol’un ölüm nedenini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e sordu.Birtane, Bakan Çelik’in imzalaması talebiyle Meclis’e ve

Birtane, Konya’da yaşanan işçi ölümünü sordu
Paylaş

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, Konya Akşehir’de, Hükümet Konağı’nda çalışırken hayatını kaybeden işçi Ali Akyol’un ölüm nedenini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e sordu.

Birtane, Bakan Çelik’in imzalaması talebiyle Meclis’e verdiği soru önergesinde, 14 Temmuz 2012’de hayatını kaybeden 53 yaşındaki Ali Akyol’un, Akşehir Hükümet Konağı’nda inşaatında çalışırken beşinci kattan düşerek hayatını kaybettiğine dikkat çekti. Kazanın devlet dairesi inşaatında olduğunu vurgulayan Birtane, “Bu olay Türkiye'nin ölümcül iş kazalarında Avrupa birincisi, dünyada ise üçüncü sırada olmasının şaşırtıcı olmadığını gösteriyor” dedi.

Birtane, Bakan Çelik’e, inşaatta her türlü tedbirin alınıp alınmadığını ve işçi Ali Akyol’un sağlık güvencesi olup olmadığını sordu. Hükümet Konağı inşaatında işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin alınıp alınmadığı konusunda bilgi isteyen Birtane, “iş sağlığı ve güvenliği yönünden risk değerlendirmesi yapılmış mıdır? Yapıldıysa iş ekipmanının seçimi, işyerinin tertip ve düzeni, genç, yaşlı, vb. hususlar risk değerlendirmesinde göz önüne alınmış mıdır” diye sordu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çocuklar okullarını düşledi

SONRAKİ HABER

Akit katilleri yine aklayamadı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa