7 Eylül 2017 13:00

Adana’da saya işçilerinin başlattığı direniş iki günün sonunda kazanım getirdi. Tüm işletmeler işçilerin taleplerini kabul etti.

Arastada bulunan 10 kadar firma işçilerin yüzde 25’lik zam talebini kabul ederken, bazı işyerleri ise yüzde 12 zam teklif etmişti. Yüzde 25 zam alan işçiler iş başı yaparken diğer işçiler ise yüzde 25 zam teklifleri kabul edilene kadar mücadele edeceklerini ifade etti. Bunun üzerine işletme sahipleri, yüzde 13’ü şimdi, yüzde 12’si aralık ayında olmak üzere yüzde 25 zam yapılacağını açıkladı. İşçilerin her senenin ocak ayında yüzde 10’luk zam talepleri de kabul edildi.

Bu taleplerinin yazılı bir protokol haline getirilmesini isteyen işçiler yarın iş başı yapacaklarını vurguladı. (Adana/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Kamu işçisi hedefte

Kamu işçisi hedefte

Ücretleri baskılayan Erdoğan-Şimşek programının yeni hedefi toplu sözleşme sürecine giren 600 bin kamu işçisi. Sendikal bürokrasi eliyle işçiden kaçırılan sözleşme taslağı, iktidar medyasına sızdırıldı. “Taleplerimizi karşılamıyor” diyen işçiler öfkeli. Ekonomide, iç ve dış politikada sıkışan Saray iktidarı, toplumu yönetebilmek için yasaklara, gözaltılara ve tutuklamalarla sarılıyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
'Heybeden’ her gün yeni bir soruşturma çıkıyor. Yargı sopasıyla topluma gözdağı verilmek isteniyor.

Evrensel'i Takip Et