10 Eylül 2017 11:44

Bakan Soylu'dan BBC Türkçe'ye tepki

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, BBC Türkçe'de yayınlanan "Silahlı İHA tartışması: Hakkari'de neler yaşandı?" haberine tepki gösterdi.

Twitter hesabından açıklama yapan Soylu, "Bir BBC klasiği..." diyerek haberin kasıtlı ve saptırmaya dayalı olduğunu iddia etti.

Soylu, "haberin algı oluşturmaya yönelik olduğunu" ve "açıklamalarının bağlamından kopartıldığını" savunarak şunları söyledi:
"Bugün BBC gazetecilikten uzak, her zamanki tavırlarıyla kasıtlı ve saptırmaya dayalı bir haberle, tamamen farklı bir olay için yaptığım ve gündemde bile olmayan bir konu ile ilgili konuşmamı, milli imkanlarla üretilen İHA ve SİHA'lar tarafından vurulan, terörist oldukları güvenlik kuvvetlerince teyit edilmiş, şüphe götürmeyen bir olayla ilgiliymiş gibi algı oluşturmaya çalışmıştır.
BBC, teröristlerin yaptıklarını hiç eleştirmeden, sadece güvenlik güçlerimizi suçlayarak faaliyet gösteren sözde insan hakları savunucuları ile ilgili yaptığım eleştiri konuşmamı bağlamından kopartarak bugünkü haberin içerisine de eklemleyerek, terörle mücadeleyi akamete uğratmak ve yenilgiye uğrayan PKK'ya, işbirlikçi siyasetçileri üzerinden can suyu vermek için başlatılan bu operasyonun bir ayağında görev almıştır."

NE OLMUŞTU?

31 Ağustos'ta Hakkari'nin Tale köyünde silahlı insansız hava aracıyla 4 sivil vurulmuştu. Sivillerden biri hayatını kaybederken Hakkari Valiliği konuya dair açıklamasında vurulanların "PKK iş birlikçisi" olduğunu iddia etmişti. Konuyu gündeme getiren HDP Hakkari Milletvekilleri ve CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, bakanlar ve yandaş medya tarafından hedef haline getirildi. (MEDYA SERVİSİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Padişah yetkisi

Padişah yetkisi

Devlet Denetleme Kuruluna verilen sınırsız kayyım yetkisiyle Cumhurbaşkanı, bir talimat vererek kamu kuruluşlarından belediyelere, sendikalardan meslek odalarına ve barolara kadar tüm kurumların yönetimlerini, yargı kararına gerek olmadan görevden alabilecek. Prof. Dr. Metin Günday “Bu bir kayyım yetkisi. Anayasa’ya aykırı” dedi.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Kara Harp Okulu mezuniyet törenindeki kılıçlı yemin nedeniyle 5 teğmen ordudan ihraç edildi.

Evrensel'i Takip Et