20 Eylül 2017 11:16
/
Güncelleme: 13:32

İzmir'de de Suriyeli ve Türkiyeli saya işçileri parça başı ücretlerinin arttırılması için iş bırakarak eylem gerçekleştirdi. İşçiler eylemlere devam etmekte kararlı.

Adana, İstanbul ve Antep'teki ayakkabı sitelerinde başlayan saya işçilerinin eylemleri İzmir'e de sıçradı. Diğer illerdeki eylemleri takip eden Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesinde çalışan işçiler aynı taleplerle iş bıraktı.

Öğlen saatlerinde atölyelerden çıkarak site meydanında bir araya gelen işçiler eylem yapmaya karar verdi. Çoğunluğunu Suriyelilerin işçilerin oluşturduğu 'Sayacılar Dışarı' ve 'İşçiler Kardeş Patronlar Kalleş' sloganları site içerisinde yürüdü. Yürüyüş boyunca atölyelerden işçiler atölyelerden aşağıya indi. (İzmir/EVRENSEL)


SAYACILARDAN EVRENSEL'LE DAYANIŞMA

Türkiye'nin dört bir yanında ayakkabı tekellerine karşı mücadeleye geçen ve iş bırakan saya işçileri Evrensel alarak destek oldu. İstanbul Umum Sayacı Sanatkarları Esnaflar Odası Başkanı Muharrem Kökoğlu sayacılara, Evrensel'le dayanışma çağrısı yaptı. Evrensel'in mücadelelerini her gün yayınladığını belirten Kökoğlu, "Bu gazete bizim haberlerimizi, mücadelemizi her gün yayınlıyor. Söylediklerimize harfiyen yer veriyor, bize destek oluyor. Biz de her birimiz bir Evrensel alarak bu gazeteye destek olalım" diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

Evrensel'i Takip Et