22 Eylül 2017 13:06
/
Güncelleme: 16:43

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) soruşturması kapsamında 57 gündür tutuklu bulunan yazarımız Yusuf Karataş için tahliye kararı verildi. Karataş'ın aylık tutukluluk incelemesi sonucunda Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliye kararı çıkarıldığı belirtildi. 


KARATAŞ: ADALETİ BARIŞI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Tahliye kararı verilen Karataş’ın yakınları, gazeteci arkadaşları, Diyarbakır D Tipi Cezaevi önünde çıkışını bekledi.Cezaevinden çıkan Karataş şunları söyledi: “Bizim çıkmamız gidişatın tersine döndüğünü göstermiyor. Ülkedeki gidişat maalesef aynı şekilde devam ediyor. Esas olan bu gidişatın değişmesidir. OHAL’in değişmesi, ülkede demokrasinin hakim olmasıdır. Bizim bakımımızdan bu tahliye bir adımdır. Bu bakımdan mücadelenin devam etmesidir. Bizde kendi cephemizden bu alanda mücadelemizi sürdüreceğiz. Demokrasiyi hukuku, adaleti, barışı savunmaya devam edeceğiz.” 

‘BAŞINDAN BERİ HUKUKSUZ BİR TUTUKLAMAYDI’

Karataş’ın Avukatı Eylem Sarıoğlu ise, Mahkemenin tutukluluk üzerinden bir inceleme yaptığını belirtti. Sarıoğlu, “Bizim açımızdan başından beri bu tutukluluğun hukuksuz olduğuna ilişkin daha öncesinde de itirazlarda bulunmuştuk. Çünkü DTK çalışmalarından kaynaklı olarak terör örgütü yöneticisi olarak değerlendirilmesiyle ilgili dosyada hukuksal olarak bu nitelemeleri yapacak somut bir veri yok. Özellikle Karataş’ın Evrensel gazetesi yazarı ve Emek Partisi Basın Danışmanı olması itibariyle pozisyonunun ne olduğu dosyadan anlaşılıyor. DTK’nın yapısı, kuruluş aşaması ve uzun yıllar yürütmüş olduğu çalışmaları AKP iktidarı tarafından da dönem dönem muhatap kabul edilmiş, resmi olarak görüşleri sorulmuş bir yapıdır. Bunların ortam dinlemeleri açısından da olsun, faaliyetleri açısından olsun hepsi uzun yıllardır emniyetin, savcılığında elinde olan belgeler olmasına rağmen bunlara ilişkin geçmişte bir işlem yapmayıp, şimdi bir işlem  yapması hukuk mantığına da sistematiğine de aykırı bir şey. Bunun tahliye değerlendirme de farkına varılmış olması ve tahliye kararı verilmiş olması en azından hatadan dönülmüş olması açısında umut verici. 9 Ekim’de duruşması vardır. Olumlu yöndeki savunmalarımızı mahkemede müvekkilimizin beraatı için ileri süreceğiz” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

 

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Çayırhan’da çakal sofrası

Çayırhan’da çakal sofrası

AKP iktidarının özelleştirmek istediği Çayırhan Termik Santrali ve maden işletmesinin ‘adrese teslim’ ihalesi bugün gerçekleştirilecek. İşçiler ve kamuoyu özelleştirmeye karşı çıkarken, adrese teslim ihaleye sicili kabarık patronların katılması bekleniyor. Çayırhan’ı yutacak sofrada IC İçtaş, Cengiz, Kolin, Limak, Alagöz, Ciner, Yıldızlar SSS var.

Bugün günlük milyonlarca lira değerinde elektrik üretimi yapan termik santralin yıllık 120 milyon dolar, 2060 yılına kadar 4.2 milyar dolar kâr elde edebileceği kaydedildi.

TPAO, BOTAŞ, ETİ Maden, EÜAŞ hedefte

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
2 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et