28 Eylül 2017 13:24

İspanya'da tutuklanan Hamza Yalçın serbest bırakıldı

Türkiye'nin talebi üzerine Interpol tarafından arandığı gerekçesiyle 4 Ağustos'ta Barselona'da tutuklanan Hamza Yalçın bugün serbest bırakıldı.

Paylaş

Türkiye'nin talebi üzerine Interpol tarafından arandığı gerekçesiyle 4 Ağustos günü İspanya’nın Barselona kentinde tutuklanan Odak Dergisi Başyazarı Hamza Yalçın bugün serbest bırakıldı.

Uzun yıllardan beri İsveç’te yaşayan Yalçın’ın tutuklanması İsveç ve İspanya’da tepkilere yol açmış, her iki ülkedeki yazar ve gazeteci örgütleri ve bazı siyasi partiler Yalçın’ın serbest bırakılmasını talep etmişti.

Yalçın ve ardından Alman Vatandaşı Doğan Akhanlı’nın Barselona’da göz altına alınması Türkiye’nin aydın ve rejim muhaliflerini sindirmek için Interpol’u bir araç olarak kullandığı eleştirilerine yol açmıştı.

11 EKİM’DE MAHKEMEYE ÇIKACAK

Yalçın’ın serbest bırakılmasını talep eden İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, konuyu geçtiğimiz haftalarda Talinn’de yapılan Avrupa Dışileri Bakanları toplantısında gündeme getirmişti. Avrupa Parlamentosu 6 milletvekili de yazılı bir soru önergesiyle Yalçın’ın tutuklanması ve Türkiye’nin Interpol’u istismar etmesini de AB’nin gündemine taşımıştı. 

Bugün akşam saatlerinde tahliye edilen Yalçın’ın mahkeme sonuçlanana kadar İspanya’yı terk etmesi yasaklandı. Yalçın ilk kez 11 Ekim günü mahkeme karşısına çıkarılacak. (Stockholm/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

2013'teki etkinliğe katılmaktan BDP'nin eski 7 vekiline dava

SONRAKİ HABER

Sokak sanatçılarının belgeseli yapılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa