30 Eylül 2017 11:49
/
Güncelleme: 10:52

Almanya'da Gazeteci Meşale Tolu ile dayanışma eylemi

Türkiye’de 30 Nisan’dan bu yana tutuklu olan Gazeteci Meşale Tolu ve tutuklu tüm gazetecilere özgürlük için 18. kez bir araya gelen Meşale Tolu ile Dayanışma Komitesi Ulm çarşı merkezinde Tolu ve tüm gazetecilerle dayanışma amaçlı eylem düzenledi.

TOLU’NUN MAHKEMESİNDE OLACAĞIZ

Meşale Tolu ve Gazeteci Deniz Yücel’in resimlerinin açıldığı pankartta, Komite adına konuşma yapan komite sözcüsü,  11-12 Ekim günü Tolu’nun ilk kez mahkemeye çıkarılacağını belirterek “Bizler Ulm’lu gazeteci arkadaşımızın özgürlüğüne kavuşması için hep birlikte 18 haftadır buradayız, mahkemesinde de Almanya’dan ve değişik ülkelerden gidecek heyetler ve dayanışmacı bağımsız inisiyatiflerle orada olacağız” dedi.

DAYANIŞMA KONSERİNE TÜM ULM’U BEKLİYORUZ

Mahkeme öncesi 7 Ekim 2017 günü Ulm Kornhaus salonunda Meşale Tolu ile dayanışma konseri düzenleyeceklerini söyleyen komite sözcüsü, Ünlü Radyo Sunucusu Frank Wiesner’in sunacağı dayanışma konserine, konseri  destekleyen Ulm Belediye Başkanından, Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütüne, Tolu’nun ailesinden, Deniz Yücel’in ailesine, Tolu’nun öğretmeni ve okul arkadaşlarından, 18 haftadır Ulm ve Almanya genelinde dayanışmanın önemini gösteren komite üyelerine, yerli ve göçmen sanatçıların, şarkılarını sunacağı sanatsal bölümün de yer aldığı konsere, özgürlük ve eşitlikten yana olan tüm Ulm’lüleri ve tüm bölgeyi konsere katılmaya çağırdı.
Eyleme, Uluslararası Liste- MLPD, AGİF, ATİF, ADHF, HDK- Ulm, NAV-DEM, Anadolu Federasyonu, SYKP üyeleri katılarak destek verdi. (Ulm/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yağma iklimi

Yağma iklimi

Enerji şirketlerinin patronlarının bizzat yönetimine girdiği Saray iktidarı, “iklim değişikliğiyle mücadele” adı altında sermayeye yeni kaynak aktarma hazırlığında. İktidarın Meclise getirdiği tasarıya göre karbon emisyonu ticareti sistemi kurulacak, “atmosferi kirletme hakkı” alınıp satılan bir mala dönüşecek. Sistem karbon ticareti zenginleri yaratırken, halka zehir kalacak.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
CHP'li belediyelere silkeleme ve sabah dörtte operasyonlar yapılırken AKP'li Sincan Belediyesine Cumhurbaşkanlığı bütçesinden 30 milyonluk bağış yapıldığı iddia edildi.

Evrensel'i Takip Et