5 Ekim 2017 15:29

HDP'liler Talabani'nin cenazesi için Süleymaniye'ye gitti

HDP'li vekiller, yaşamını yitiren Kürdistan Yurseverler Birliği Genel Sekreteri Celal Talabani'nin cenazesine katılmak üzere Süleymaniye'ye gitti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay'ın da  yer aldığı bir HDP heyeti önceki gün tedavi gördüğü Almanya'da yaşamını yitiren Irak eski Cumhurbaşkanı ve Kürdistan Yurseverler Birliği Genel Sekreteri Celal Talabani'nin cenaze törenine katılmak üzere Irak'ın Süleymaniye kentine hareket etti. Diyarbakır'da heyet adına açıklama yapan HDP Sözcüsü Osman Baydemir, Cumartesi günü Diyarbakır'da Talabani için taziye kuracaklarını söyledi.

Aralarında HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, TBMM Başkan Vekili Pervin Buldan, Parti Sözcüsü Osman Baydemir'in de olduğu HDP'li milletvekilleri, DTK Eş Başkanı Leyla Güven'in de katılımıyla Celal Talabani'nin cenaze törenine  katılmak üzere bir heyet oluşturdu. Heyet, Süleymaniye'ye hareketinden önce HDP Diyarbakır İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzelendi.

Parti Sözcüsü Osman Baydemir, yaptığı konuşmada Celal Talabani'nin bütün yaşamanı halkının özgürlüğü için adayan, yeri doldurulamayacak büyük bir diplomat olduğunu söyledi.

Diyarbakır'da 7 Ekim Cumartesi günü taziye kurulacağını belirten Baydemir, şöyle konuştu:
"Mam Celal Talabani, bütün Kürdistan coğrafyasında yaşayan tüm Kürt halkının amcasıydı. Güney Kürdistan'da yaşanan yas, aynı zamanda bizim yasımızdır. 40 milyon Kürt halkının ve bize göre yüreği barış için, demokrasi için çarpan tüm halklarının aynı zamanda ortak yasıdır."

"Demokratik Toplum Kongresi'nin ev sahipliğinde Bağlar ilçesinde bulanan Temiran yasevinde Cumartesi günü taziyeler kabul edilecek. Bizler tıpkı Güney Kürdistan'da olduğu gibi Kuzey Kürdistan'da ve dünyanın dört bir yanında olduğu gibi bütün halkımızla birlikte aynı yası yürekten paylaşıyoruz. Umut ediyorum bütün bu çabalar Mam Celal'in bizlere miras olarak bıraktığı bayrağı yere düşürmeden, yükselterek hayat bulması konusunda çabaların yükselmesine katkı sunsun."

Baydemir'in açıklamasının ardından HDP'li heyet Talabani'nin cenaze törenine katılmak üzere Irak'ın Süleymaniye kentine hareket etti. (DHA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

‘Tüm gruplar silah bıraksın, PKK kendini feshetsin’

‘Tüm gruplar silah bıraksın, PKK kendini feshetsin’

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın, bir süredir beklenen mesajı, DEM Parti İmralı heyeti aracılığıyla duyuruldu. Öcalan, “Tüm gruplar silah bırakmalı ve PKK kendini feshetmelidir” çağrısı yaptı. Açıklamada Suriye’deki Kürtlerin siyasi ve askeri durumuyla ilgili bir ifade yer almadı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
2 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et