1 Ağustos 2012 12:03

Emniyet Müdürlüğüne çağırılan aileye “Kızınız Liseli Genç Umut adında bir yapılanmanın, örgütün üyesi. Bu örgüt şu anda yasal bir faaliyet gösteriyor; fakat ileride yasal olmayan işlere başvuracaklar, hatta bu adam öldürmeye kadar gidecek” denilerek ailenin gözünün korkutulmaya çalışıldığı öğrenildi.

Görüşmede sık sık, “Kızınız arkadaş çevresini seçerken çok dikkat etmeli, kendine uygun arkadaşlıklar da bulmalı” diyen emniyet mensuplarına, “Babamın telefon numarasını nereden buldunuz da aradınız ?​” sorusunu yönelten Çit’e emniyet mensupları “Hakkında dosya hazırladık, bizde hepinizin dosyası var” cevabı verildi.

Hakkında hazırlanan dosyayı incelemek istediğini söyleyen Deniz Çit’in talebi, reddedildi. Daha sonra Çit’e okulunu ve yaşını soran emniyet görevlileri, “Dosyada yazıyordur, yoksa araştırmayı mı unuttunuz?​” cevabıyla karşılaşmaları üzerine ‘‘Bizim işimiz seni araştırmak değil. Ailen ile görüşmenin tekrarlanmamasını istiyorsan bu işlerle uğraşma” dediği ifade edildi. (Ankara/DİHA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yüksek voltajlı teşvik

Yüksek voltajlı teşvik

Erdoğan-Şimşek programıyla emekçilerin bir ayı daha gıdaya gelen yüksek zamlar ve eriyen ücretlerle geçti. Özelleştirmelerle ihya edilen sermaye gruplarına ise sadece bir ayda ‘üretmedikleri elektrik’ için 1 milyar lira teşvik verildi. Sanayi patronları da çalıştırdıkları her kadın işçi için devletten artık daha fazla teşvik alacak.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
2 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et