'Emekçiler 36 saatlik nöbetin ardından intihar ediyor'
'Obez devletten kurtulmalıyız' diyen Cumhurbaşkanına yanıt: Emekçiler 36 saatlik nöbetin ardından intihar ediyor.
Daha önce “Obez devletten kurtulmalıyız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu emekçilerinin iş güvencesini hedef almaya devam ediyor.
Emekçilerin 36 saatlik nöbetlerin ardından intihar ettiğini dile getiren KESK Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Elif Çuhadar, Türkiye’deki kamu emekçisi sayısının dünya ortalamasının altında olduğuna dikkat çekerek emekçilerin insanca çalışma koşulu talep ettiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan dönüşü bir soru üzerine gazetecilere yaptığı açıklamada “Bürokrasiye bir çekidüzen verebilmek, 657 ile bağlantılı bir konudur. Gerçek manada bir düzenleme, 657’nin tepeden tırnağa değiştirilmesiyle mümkün olabilir” dedi.
TAŞERON İŞÇİYLE EŞİTLEME ÇABASI
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu tartışmalarının kamu emekçilerinin iş güvencesinin kaldırılması çerçevesinde döndüğüne dikkat çeken KESK Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Elif Çuhadar, “Cumhurbaşkanının açıklaması, ete kemiğe büründürerek Hükümet olarak AKP’nin memurunu yaratma çabasını yasal hale getirmenin ötesinde bir şey değil” dedi. KPSS’ye mülakatın ve güvenlik soruşturmalarının eklendiğini hatırlatan Çuhadar, “Bu yetmiyor artık sözleşmeli personel alımını yaygınlaştırarak, kamu emekçileriyle kamuda çalışan taşeron işçileri eşitleme çabasındalar” diye konuştu.
EMEKÇİ SAYISI DÜNYA ORTALAMASININ ALTINDA
Kamu emekçilerinin iş güvencesinin hedef haline geldiğini ifade eden Çuhadar şöyle devam etti: “Türkiye’de kamu hizmetini yürüten emekçilerin oranı dünya ortalamasının altındadır. Amerika’daki kamu hizmetini yürütenlerin 3’te ikisi kadardır. Kamuda hizmet üreten kamu emekçileri son derece yoğun çalışma temposu altında. Sağlıktan adalete tüm hizmeti düşündüğümüz zaman emekçiler ciddi bir iş yükü altında emek üretiyor. Emekçiler 36 saatlik nöbetin ardından intihar ediyor. Cumartesi çalışan vergi emekçileri var. Mahkemelerde sürünen adalet emekçileri var. Cumartesi pazarı kalmamış eğitim emekçileri var. Çalışma saatinde standart yok, ciddi bir esneklik söz konusu. Var olan kamu emekçileri, kamu hizmetlerini yürütmekte sayısal anlamda yetersizdir. Kamu emekçileri insanca çalışma koşulları istiyor.” (İstanbul/EVRENSEL)