12 Kasım 2017 09:06

Mersin'de nükleer karşıtları, Valiliğin yasağını tanımadı

Cemil UĞUR
Mersin

Mersin Nükleer Karşıtı Platformu’nun (NKP) Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önünde bugün yapacağı etkinlik Mersin Valiliği tarafından yasaklandı. 10 Kasım Cuma günü mesai  saatinin bitişine yakın güvenlik gerekçesiyle yasaklandığı açıklanan etkinlik yine de yapıldı. Yurttaşlar, stadyumun önünde bir araya gelerek Park Cafe'de basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasının ardından kitle yere uzanarak ‘Nükleere Hayır’ yazdı. Açıklamayı Mersin Tabip Odası Başkanı Ful Uğurhan yaptı.

‘BÜYÜK BİR GÜÇ OLDUĞUMUZU KANITLAYACAĞIZ’

Uğurhan, “Bize bu etkinliği çok gördüler. 12 gün önceden valiliğe başvurduk. Valilik 10 Kasım Cuma günü mesai saatinin bitişine doğru yasağo duyurdu. Valiliğin yasağını duyan da, duymayan da etkinlik alanına geldi. Her birimiz aslında binlerce Mersinliyiz. Nükleer santrali şehrinde istemeyen binlerce Mersinliyiz. Buradan bizi ne kadar küçük alanlara hapsetmeye çalışsalar da ne kadar büyük bir güç olduğumuzu dünyaya kanıtlayacağız. O yüzden ‘Nükleere Hayır’ yazımızı bu alanda yapacağız” dedi.

nükleer karşıtı platform

Her türlü zorlamaya karşı yılmadan mücadele edeceklerini belirten Uğurhan, “Engellediler ama biz bütün dünyaya Mersin'de nükleer istemediğimizi bir kez daha göstermiş olduk. Önümüzde çok önemli bir süreç var” dedi. Uğurhan,  22 Kasım’da  Danıştay'da görülecek  ÇED raporuna karşı 3 yıldır açılan davayı sahiplenmek için herkesi Ankara'ya çağırdı. “ÇED davası ayrıca Akkuyu yer lisansının iptali davasıdır” diyen Uğurhan “Hukuk süreci ne yazık ki Türkiye’de çok zor işliyor. Bizim yine de inancımız var. Mersin nükleer istemiyor” dedi.

Evrensel'i Takip Et