3 Ağustos 2012 15:27

 

‘MUHALEFETE GÖZDAĞI’
HDK Ankara İl Yürütmesi adına açıklama yapan Burcu Arslan, SS Ay’ın atanmasını işkenceye, tecavüze uğrayan kadınlara, çocukları katledilen ailelere yönelik bir tehdit olarak değerlendirdi. “İşkenceci Sedat Selim Ay’ı terfi ettiren zihniyet, işkenceci polis şefinin tüm yaptıklarını da kabul etmiş demektir” diyen Arslan, bu durumun sadece mağdurlara değil aynı zamanda toplumsal muhalefete de “gözdağı” olduğunu söyledi.

‘TERFİ ETTİRENLER SUÇ ORTAKLARIDIR’
SS Ay’ı “Erkek egemen devletin işkenceci yüzünün sembolü” olarak tanıtan Arslan, “Onu o sandalyede tutanlar da suçlarının ortağıdır” dedi. Arslan, SS Ay’ın biri uluslararası biri de ulusal iki mahkeme kararıyla “işkenceye karıştığını” belirterek, “İşkenceye sıfır tolerans diyen Başbakan bu atamayla işkenceyi kendi eliyle ödüllendirmiş oluyor” dedi. Ay’ın yargılanmasını istediklerini vurgulayan Arslan, “İşkenceciler yargılanana ve ceza alana kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

İşçiye, düşman hukuku

İşçiye, düşman hukuku

Patronların yüzde 30 zam dayatmasına karşı yayılan grevleri engellemek için adeta düşman hukuku uygulanıyor: Besleme basın devreye sokuldu, valilik eylemleri yasakladı, e-devletten sendika üyeliği engellendi, işçilerin önüne polis-jandarma barikatı çekildi, gözaltılarla gözdağı verildi… Hiçbirinden sonuç alınamayınca ‘suç icadı’yla BİRTEK-SEN Başkanı Mehmet Türkmen tutuklandı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
16 Şubat 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et