25 Kasım 2017 13:34

Foto Muhabiri Çağdaş Erdoğan'ın iddianamesi kabul edildi

Gazeteci ve Foto Muhabiri Çağdaş Erdoğan hakkında hazırlanan iddianamede Erdoğan’ın çektiği fotoğraflar ve yaptığı paylaşımlar suç sayıldı.

Paylaş

Gazeteci ve Foto Muhabiri Çağdaş Erdoğan hakkında hazırlanan iddianame İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede Erdoğan’ın çektiği fotoğraflar ve yaptığı paylaşımlar suç sayıldı.

2 Eylül’de  MİT sosyal tesislerinin fotoğraflarını çektiği iddiasıyla Kadıköy’de gözaltına alınan ve 13 Eylül’de tutuklanan Erdoğan, “PKK/KCK silahlı terör örgütüne üye olmak” ve “Terör örgütü propagandası yapmakla” suçlanıyor.

Erdoğan’ın sosyal medya hesapları ve kişisel sitesindeki paylaşımların ekran görüntülerine geniş olarak yer verilen 37 sayfalık iddianamede bu paylaşımlar her iki suçlamaya da kanıt olarak gösterildi. Savcılık, Erdoğan’ın “MİT tesislerinin fotoğrafını tesadüfen ve MİT tesisi olduğunu bilmeksizin çektiği” açıklamasını “İnandırıcılıktan yoksun” olarak nitelerken Erdoğan’ın “PKK/KCK talimat ve görevlendirmesiyle” ve “Terör saldırıları planlaması kapsamında keşif mahiyetinde fotoğraflama yaptığı” iddiasında bulundu. 

Erdoğan’ın “PKK/KCK ile organik ve hiyerarşik bağlantısını devam ettirdiği, örgütün talimat ve çağrılarına uygun hareket ettiği” savunulan iddianamede, Erdoğan’ın sosyal medya ve kişisel sitesindeki paylaşımlarıyla da birden çok kez terör örgütü propagandası yaptığı iddia ediliyor. Erdoğan’ın davasında ilk duruşmanın ne zaman yapılacağı henüz belli olmadı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kadın gazetecilerin yüzde 50’si şiddete maruz kalıyor

SONRAKİ HABER

Müşteriye hakaret eden çağrı merkezi çalışanına para cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa