8 Aralık 2017 09:31
/
Güncelleme: 11:28

IŞİD, Hama-İdlib hattında yeniden genişlemeye çalışıyor

Suriye'de Rakka ve Deyrezzor'dan çıkarılan IŞİD, Hama-İdlib ekseninde güçlenmeye başladı.

Geçmişte el Kaide bağlantılı Tahrir Şam heyeti'nin hakimiyetinde olan bölgelerde ilerlemeye başlayan IŞİD, son 24 saatte 6 köy ve kasabayı ele geçirdi.

Al Masdar'ın yansıttığı habere göre Rasm Hamam, Ebu Heya, Tel Ebaya, Ebu Handik, Rasm el Ahmar, Şahat el Hamra ve Rasm Sakaf'ı kontrolü altına alan örgüt, Hama'nın kuzeydoğusu ve İdlib'in güneydoğusunda küçük bir hakimiyet alanı oluşturmuş oldu.

IŞİD'in Suriye'nin en güneybatı ucu olan Dera'da da kontrol ettiği bir bölge bulunuyor.

Fırat Nehri'nin doğusunda da birkaç köyde varlığını koruyan örgüt, bunun dışında Suriye'deki bütün yerleşim birimlerinden çekilmiş durumda.

Ancak halen Deyrezzor'daki Suriye çölünde sayıları binlerle ifade edilen IŞİD militanlarının olduğu belirtiliyor. (DIŞ HABERLER)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yüksek voltajlı teşvik

Yüksek voltajlı teşvik

Erdoğan-Şimşek programıyla emekçilerin bir ayı daha gıdaya gelen yüksek zamlar ve eriyen ücretlerle geçti. Özelleştirmelerle ihya edilen sermaye gruplarına ise sadece bir ayda ‘üretmedikleri elektrik’ için 1 milyar lira teşvik verildi. Sanayi patronları da çalıştırdıkları her kadın işçi için devletten artık daha fazla teşvik alacak.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
2 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et