'CHP'li 6 belediyeye daha müfettiş gönderildi' iddiası
Ataşehir Belediyesi'ndeki görevden alma sonrasında 6 CHP'li belediyeye daha, İçişleri Bakanlığı tarafından müfettiş gönderildiği iddia edildi.
İLGİLİ HABERLER
Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'ye uzaklaştırma
Kılıçdaroğlu: Yolsuzluğun, rüşvetin millisi olmaz
Ataşehir Belediyesi'nde Battal İlgezdi'nin görevden uzaklaştırlmasının ardından CHP'li 6 belediyeye daha müfettiş gönderildiği iddia edildi. Bu belediyeler arasında Beşiktaş ve Şişli belediyeleri ile Muğla Büyükşehir Belediyesi de yer aldığı bildirildi.
Milliyet gazetesinin haberine göre; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun onayı sonrasında Mülkiye Teftiş Kurulu'nda görevli müfettişlerden oluşturulan müfettiş grupları, tespit edilen belediyelerin bulunduğu kentlere giderek hafta başında özel teftişe başladı.
6 BELEDİYE DAHA
İçişleri Bakanlığı tarafından iş ve işlemlerinin müfettişlerce mercek altına alınan 6 belediye arasında; İstanbul'daki Beşiktaş, Şişli Belediyeleri ile Muğla Büyükşehir Belediyesi de yer alıyor. Haberde sadece bu 3 belediyenin adı geçiyor.
MUĞLA BELEDİYE BAŞKANI GÜRÜN: PAZARTESİ İKİ MÜFETTİŞ GELECEK
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, hiçbir şikayet olmamasına rağmen İçişleri Bakanlığı'ndan 2 müfettişin denetim yapacağını söyledi.
İçişleri Bakanlığı'nın Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'yi görevinden uzaklaştırması ardından gözler, diğer CHP'li belediyelere çevrildi. DHA muhabirine açıklama yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün, "İçişleri Bakanlığı'ndan 2 müfettiş, pazartesi günü belediyemize gelerek denetim yapacak. Bugüne kadar birçok kez denetim geçirdik. Kapımız herkese açık. Anlımız ak, başımız dik. Yasalara uygun görevimizi yürütüyoruz. Hiçbir şikayet olmadığı halde sürekli denetim yapılması bizim açımızdan manidar" dedi.
HİZMET ALIMLARI
Müfettişlerin, belediyelerin hizmet alımlarıyla ilgili iş ve işlemleri de incelendiği bildirildi.
RAPORLAR HAZIRLANACAK
Müfettişler, özel teftiş sonrasında hazırlayacakları raporlarında suç unsuru bulmamaları adli yargılama için savcılığa suç duyurusunda bulunacak. (HABER MERKEZİ)
Evrensel'i Takip Et