30 Aralık 2017 09:04
/
Güncelleme: 09:21

Suriye ordusu, Rakka'nın güneyinde 2 toplu mezar buldu

Suriye ordusuna mensup askerler ve yöre halkı, Rakka'nın güneyinde iki toplu mezar buldu. Toplu mezarın IŞİD tarafından birkaç yıl önce öldürülen askerlere ve sivillere ait olduğu belirtildi.

Al Masdar'ın haberine göre cuma günü bulunan toplu mezar Rakka kırsalındaki el Vavi kasabasının 25 kilometre güneyinde yer alıyor. Toplu mezarda askerlere ve sivillere ait onlarca cenaze bulunuyor.

Suriye ordusuna ait Tabka Hava Üssü, 2014'te IŞİD tarafından ele geçirildiğinde üste bulunan 200 asker ve askerlere yardımcı olmakla suçlanan siviller katledilmişti.

Tabka kenti ve hava üssü, Suriye Demokratik Güçleri tarafından 2017'de IŞİD'den alındı. Tabka'nın güney kırsalı ise Eylül 2017'de Suriye ordusunun hakimiyetine geçti. (DIŞ HABERLER)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Tüm memleket parsel parsel

Tüm memleket parsel parsel

Ülkenin başkentindeki Çayırhan Madeni ve Termik Santrali, dün haraç mezat satıldı. Maden sahaları, termik santral ve neredeyse Nallıhan’ın tamamı büyüklüğünde bir toprak, santralin tek yıllık geliri olan 20 milyar TL’ye gitti. Aynı gün Resmi Gazete’de Erdoğan imzasıyla 300 bin metrekareden fazla kamu arazisi bedelsiz olarak sermayeye tahsis edildi.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Sefer Selvi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü çizdi

Evrensel'i Takip Et