10 Ağustos 2012 09:49

Şike davasında gerekçeli karar açıklandı

Futbolda şike iddialarına yönelik davanın gerekçeli kararında, sadece telefon dinlemelerinin tek başına delil sayılmadığı belirtildi. Tarafların buluşmaları ve para transferlerinin de deliller arasında bulunduğu anlatılan kararda, bu görüşmelerin maç öncesinde yaşandığı ifade edildi.Soruşturma safhasında sanıkların dinlenilmesi il

Şike davasında gerekçeli karar açıklandı
Paylaş

Futbolda şike iddialarına yönelik davanın gerekçeli kararında, sadece telefon dinlemelerinin tek başına delil sayılmadığı belirtildi. Tarafların buluşmaları ve para transferlerinin de deliller arasında bulunduğu anlatılan kararda, bu görüşmelerin maç öncesinde yaşandığı ifade edildi.

Soruşturma safhasında sanıkların dinlenilmesi ile elde edilen iletişim tespitine ilişkin tutanaklara mahkeme tarafından itibar edildiği belirtildi. Gerekçeli kararda, telefon görüşmelerinin tek başına delil olamayacağı hususundaki savunmaların dikkate alındığı kaydedildi.

TELEFON GÖRÜŞMELERİ TEK BAŞINA DELİL DEĞİL!

Yargıtay'ın içtihatlarına göre telefon görüşmelerinin tek başına delil olamayacağı hatırlatılan kararda, telefon görüşmelerinin delil olarak değerlendirilmesi için görüşmelerin yanında, bu görüşmelere ilişkin bir suç olgusunun bulunması gerektiği anlatıldı. Dosyada sadece telefon görüşmelerinin bulunmadığı ifade edilen kararda, şike ve teşvik girişimlerine ilişkin telefon görüşmeleri, buluşmalar ve para naklinin söz konusu olduğu anlatıldı. Kararda, “Söz konusu görüşmelerin maç öncesinde vuku bulduğu, bu görüşmelere konu maçların yapıldığı, dolayısıyla telefon görüşmelerine konu olguların dosyada bulunduğu açık ve nettir. Dolayısıyla burada yalnızca telefon görüşmesi yapılmamıştır. Örneğin iki şahıs arasında şike ve teşvik konusunda görüşme yapmalarına rağmen bu telefon görüşmelerine konu herhangi bir spor karşılaşması bulunmamakta ise doğal olarak bu taktirde tek başına telefon görüşmelerinin şike ve teşvik eylemlerinin suç olarak vasıflandırılıp mahkumiyetle neticelendirilmesi mümkün olmayacaktır.” denildi.

YASADAKİ DEĞİŞİKLİK SANIKLARIN LEHİNE

Soruşturma devam ederken 6222 sayılı kanunda değişiklik yapıldığının ve cezalarda indirime gidildiğinin hatırlatıldığı kararda, “Yasa ile yapılan değişikliğin lehe olduğu izahtan varestedir. Aziz Yıldırım’ın tek maç için cezası 11 yıl 3 ay hapis olacaktı. Sanığa bu suçtan hükmolunan ceza 3 yıl 9 ay hapis olduğuna göre 6259 sayılı yasa ile yapılan değişikliğin sanığın lehine olduğu açıktır.“ denildi. Mahkeme diğer sanıkların da eski yasaya göre almaları gereken cezayı hesaplayarak karara yazdı. (CİHAN)
 

ÖNCEKİ HABER

24 yılda 561 çocuktan 181'i AKP döneminde katledildi

SONRAKİ HABER

‘Yusuf Devran görevden alınsın’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa