6 Ocak 2018 12:33

ORÇEV: Beton değil yeşil alan istiyoruz

ORÇEV'in çağrısıyla bir araya gelen Altınordu halkı, Ordu Büyükşehir Belediyesinin yeşil alanları 'özel proje alanı' kapsamına almasına tepki gösterdi

ORÇEV: Beton değil yeşil alan istiyoruz

Ordu Büyükşehir Belediyesinin Ordu Altınordu ilçesinde yeşil alan olan yerleri imar değişikliği ile “özel proje alanı” kapsamına almasına tepki büyüyor.

Ordu’nun denize sıfır yerlerinden başlayan betonlaşmanın doğal göl olan Durugöl’e kadar büyütülmesine tepki gösteren mahalle halkı Ordu Çevre Derneğinin çağrısı ile bir araya gelerek “özel proje alanı” kapsamına alınan alanda basın açıklaması yaparak tepki gösterdiler. Eylemde konuşan Ordu Çevre Derneği Başkanı Gül Ersan, “Biz doğal, sosyal ve kültürel yapısı yozlaşmadan gelişen bir kentte yaşamak istiyoruz. Yaşadığımız yer hakkında söz hakkına sahibiz, onun için buradayız.” dedi.

Projenin gerçekleşeceği Durugöl Mahallesi Muhtarı Haluk Aslan da “Buraya ne yapılacağına mahalleli karar versin. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı halk oylaması yapsın. Burası göçmen kuşların uğrak yeri. Buranın betonlaştırılması yaban hayata da zarar verecek.” dedi.  

Yeşil alan olarak belirlenen yerde arazisi olanlardan Gökhan Yener de “Yeşil alanın betonlaştırılmasına karşıyız.” şeklinde konuştu.

Altınordu Belediyesi Meclis üyesi de olan Mimar Duygu Canik de projeye dair teknik bilgi verdi. (Ordu/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Kadın işçiler devlere karşı

Kadın işçiler devlere karşı

Chinatool grevi, ücretleri eriten Şimşek programının arkasında dizilenleri gözler önüne seriyor: Programın uygulayıcısı iktidar, programdan güç alıp %25 zam dayatan Chinatool ile Şimşek’in kapısını aşındırdığı Chinatool’un ortağı uluslararası finans tekeli HSBC... Küçük parçaların üretimi için küçük elleri kullanılan kadın işçiler, bu dev ittifaka sendikalarıyla kafa tutuyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
İmamoğlu’ndan belediye operasyonlarına tepki: Sandık gelecek, bir kişi gidecek, her şey değişecek.

Evrensel'i Takip Et