Afrin protestolarına polis engeli

Afrin'e yönelik askeri operasyonu protesto etmek amacıyla Diyarbakır, Kadıköy ve Avcılar'da bir araya gelenlere polisler müdahale etti.

21 Ocak 2018 08:58
Son Güncellenme Tarihi: 21 Ocak 2018 15:04
Paylaş

İstanbul Kadıköy’de Barış Bloku’nun çağrısıyla gerçekleştirilmek istenen Afrin operasyonu protestosuna polis engel oldu. Protesto için toplanmaya başlayan kalabalığa saldıran polis 12 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanların darbedildiği bildirildi. Eylemi takip eden ETHA muhabiri Ali Sönmez Kayar da görüntü çekmek istediği sırada polis tarafından darbedildi, gözaltına alınmak istendi.

Polis toplanma alanı olarak belirlenen Altıyol’u ablukaya aldı. Gaz maskeleri taktığı görülen polislerin bölgedeki bekleyişini sürdürdü. Operasyonu protesto etmek isteyenler ise gruplar halinde ara sokaklara dağılarak sloganlarla operasyona tepki gösterdi. Bunun üzerine polisler de gruplar halinde ara sokaklara dağılarak toplanmayı engellemeye çalıştı. Gözaltılar ara sokaklar da da sürdü.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan edinilen bilgiye göre, şüpheli 12 kişi hakkında, "PKK/PYD propagandası yaptığı" suçlamasıyla işlem yapıldığı öğrenildi. (İstanbul/EVRENSEL)

Kadıköy
Kadıköy'deki müdahale sırasında 6 kişi gözaltına alındı.
Kadıköy
Polisler toplanma noktası olarak belirlenen Altıyol'u abluka altına aldı.

Kadıköy


AVCILAR'DA BIÇAKLA TACİZ

HDP Avcılar’ da da açıklama yapmak istedi. Marmara Caddesi’nde yapılmak istenilen açıklama için HDP Avcılar İlçe Örgütü binasında bir araya gelenlerin, binadan çıkmasına izin verilmedi. 

Dışarıda bulunanlar da polin engellemesiyle karşılaştı. 

Şimdiye kadar en az 3 kişi gözaltına alındı. 

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre Avcılar’da ayrıca Ülkü Ocakları üyesi olduğu belirtilen bir grup da, Ülkü Ocakları Derneği Avcılar Şube binası önünde sopa ve bıçaklarla eylem yapmak isteyenleri taciz etti.

DİYARBAKIR'DA ENGELLEME

Diyarbakır’da HDP, DBP, DTK ve TJA’nın Afrin'e yönelik askeri operasyona tepki amacıyla düzenlemek istediği açıklama polis tarafından engellendi.

Saat 12:00’de yapılacak açıklama öncesi çok sayıda polis HDP Diyarbakır il binasını ablukaya aldı.

Binaya çıkan tüm yollar kapatılırken, açıklamaya katılmak için il binasına gelen yurttaşlara polis GBT kontrolü yapıldı.

Bina önünde açıklama yapmak isteyen kitleye polis izin vermedi.

Gerginlik sonrası DBP Diyarbakır il Eş  Başkanı Mehmet Arslan'ın yapmak istediği açıklama engellendi.

Arslan gözaltına alınmaya çalışıldı. Polis kitlenin bina dışına çıkmasına izin vermedi.

DTK EŞ BAŞKANI GÜVEN'E SORUŞTURMA

Afrin'e yönelik askeri operasyona ilişkin HDP önünde yapılmak istenen eylemde polisin engeline karşı çıkan DTK Eş Başkanı Leyla Güven hakkında soruşturma açıldı. 

Afrîn'e yönelik askeri operasyonu protesto etmek için DTK, HDP, TJA ve DBP tarafından HDP Diyarbakır İl Örgütü önünde yapılmak istenen, ancak polisin müdahale ettiği eylem için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan soruşturma kararı alındı. Başsavcılık, DTK Eş Başkanı Leyla Güven hakkında, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek" iddiasıyla soruşturma başlattı. 
 
Parti binasındakilerin açıklama için dışarı çıkmasına izin vermeyen polisin, HDP'nin merdivenlerinde etten duvar örmesine siyasiler karşı çıkmış ve tartışma yaşanmıştı. Bu sırada DTK Eş Başkanı Güven, dışarı çıkmalarına izin vermeyen polislere, "Burayı işgal etmişsiniz. İşgalcisiniz. Çıkın parti binasından" diye tepki göstermişti. (Diyarbakır/EVRENSEL)

 


ALMANYA'DA AFRİN PROTESTOLARI

Türkiye’nin AfrinE düzenlediği saldırı bugün Almanya’nın birçok kentinde protesto edildi, 

Köln’de Ebertplatz’da başlayan eyleme katılan binlerce kişi sık sık “Savaşa hayır”, “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganları atıldı.

Ebertplatz’dan Dom Kilisesi meydanına kadar devam eden yürüyüş, Dom Meydanında düzenlenen mitingle son buldu. 

Almanya Demokratik Kürt Toplumu (NAV-DEM) ve HDK-A tarafından çağrısı yapılan gösterilere çok sayıda örgüt ve kurum da destek verdi. (Köln/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

EMEP: Afrin’de halkların kardeşliği bombalanıyor

SONRAKİ HABER

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Bağdat’ta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa