21 Ocak 2018 15:48
/
Güncelleme: 15:57

ABD'den Afrin açıklaması: Kapsamı ve süresi sınırlı olmalı

ABD'den TSK'nin Afrin operasyonuna dair yapılan açıklamada harekatın kapsamının ve süresinin sınırlı tutulması çağrısı yapıldı.

ABD'den Afrin açıklaması: Kapsamı ve süresi sınırlı olmalı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Afrin'e yönelik askeri operasyonunda "itidalli davranması" ve sivil kayıpların önüne geçmesi çağrısı yaptı.

Açıklamada Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın dün Rusya ve Türkiyeli mevkidaşlarına da söylediği gibi ABD'nin Kuzeybatı Suriye'deki durumdan endişe duyduğu vurgulandı.

Bakanlık Sözcüsü Heather Nauert'in yaptığı yazılı açıklamada, "NATO müttefikimiz ve IŞİD'in yenilgiye uğratılması çabalarında kritik bir partnerimiz olan Türkiye'nin meşru güvenlik endişeleri konusunda destekleyici olmayı sürdürüyoruz" denilmekle birlikte Türkiye'den askeri operasyonun kapsamını ve süresini sınırlı tutması istendi.

ABD, tarafları IŞİD'in mağlup edilmesi hedefine odaklanmaya çağırdı. (DIŞ HABERLER)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Şireci Tekstil 2023’te vergi öncesi kârı 1.6 milyar TL ama 2023’te hiç vergi ödemedi. İşçilere teklifi yüzde 30 zam.

Karafiber 2023’te 6.6 milyar TL değerinde net satış geliri elde etti. Bu satışlardan “kâr etmediğini” öne sürerek vergi ödemedi.

Yalçın Kardeşler Halı 2023’te kendi beyanıyla 44.4 milyon TL vergiye esas kâr elde etti. İşçilere yüzde 34 zam dayatıyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
RTÜK Başkanı “Ülkemizde olumlu olaylar olmuyormuş gibi haber servis ediliyor” deyip ‘yandık’, ‘bittik’ haberleriyle karamsarlık aşılandığını savundu, ceza tehdidinde bulundu.

Evrensel'i Takip Et