Olof Palme Merkezinden 'Afrin operasyonunu durdurun' çağrısı
Sivillerin zarar gördüğünü belirten Olof Palme Uluslararası Merkezi, AKP hükümetine 'Afrin operasyonunu durdurun' çağrısı yaptı.
![Olof Palme Merkezinden 'Afrin operasyonunu durdurun' çağrısı](https://staimg.evrensel.net/upload/dosya/101719.jpg)
İLGİLİ HABERLER
![Robert Fisk Afrin'e girdi, izlenimlerini yazdı](https://www.evrensel.net/images/120/upload/dosya/101701.jpg)
Robert Fisk Afrin'e girdi, izlenimlerini yazdı
![786 kişi Afrin paylaşımları nedeniyle gözaltına alındı](https://www.evrensel.net/images/120/upload/dosya/101107.jpg)
786 kişi Afrin paylaşımları nedeniyle gözaltına alındı
![Erdoğan’ın övdüğü ÖSO kimdir?](https://www.evrensel.net/images/120/upload/dosya/101637.jpg)
Erdoğan’ın övdüğü ÖSO kimdir?
![Erdoğan’ın övdüğü ÖSO kimdir?](https://www.evrensel.net/images/120/upload/dosya/101637.jpg)
Erdoğan’ın övdüğü ÖSO kimdir?
Merkezi İsveç’in başkenti Stockholm’de bulunan Olof Palme Uluslararası Merkezi, yaptığı yazılı açıklamada sivillerin zarar gördüğünü belirterek, AKP hükümetine Afrin operasyonunu durdurma çağrısı yaptı.
Operasyonun Suriye’deki krizi daha da derinleştireceği uyarısında bulunan Olof Palme Uluslararası Merkezi Başkanı Anna Sundström, “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin görüş birliğine varmaması oldukça üzücü” dedi.
Türkiye’nin Kürt hedeflerine yönelik bombalamalarının Türkiye’nin içindeki kutuplaşmayı daha da keskinleştireceği uyarısında bulunan Sundström, “Hukuk sistemi ve kurumlar ciddi olarak zayıfladı, muhalifler göz altına alınıyor ve hapsediliyor, aynı zamanda tutuculuk ve milliyetçilik artıyor. Bu en büyüğü Kürtler olan pek çok azınlığın yaşadığı bir ülkede yeni çatışmalara zemin hazırlayan tehlikeli bir durum yaratıyor” dedi.
SOÇİ’YE TÜM AKTÖRLER KATILMAZSA KALICI BİR BARIŞ OLMAZ
Sundström, Soçi’de dün başlayan Suriye Kongresi’nde de sorunun çözülmesi için bir anlaşmaya varılacağına olan inancını dile getirdikten sonra, daha önce yapılan toplantılarda Suriye Kürtlerinin büyük bir çoğunluğunu temsil eden PYD’nin dışlandığına dikkat çekerek şunları kaydetti: “Son günlerde yaşanan olaylar barış görüşmelerinin Kuzeydoğu Suriye ve PYD’yi de içine alması gerektiğini daha açık gösteriyor. Eğer tüm aktörler davet edilmezse kalıcı bir barış mümkün olamaz.”
Hükümetin büyük ortağı Sosyal Demokrat İşçi Partisi’nin gençlik örgütü SSU da yazılı bir açıklama yaparak Türkiye’nin Afrin’e yönelik askeri operasyonunu kınadı, uluslar arası kurumlara ses çıkarma çağrısı yapıldı. (Stockholm/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et