08 Şubat 2018 13:12

Kati Piri, Türkiye’deki yargı sürecini eleştirdi

Avrupa Parlementosu Türkiye raportörü görevini yürüten Hollandalı Parlamenter Kati Piri Türkiye’deki yargılamalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Paylaş

Avrupa Parlementosunda Türkiye raportörlüğü görevini yürüten Hollandalı Parlamenter Kati Piri Türkiye’deki yargılamalarla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Kati Piri Avrupa Parlamentosunda konuştu. Tutuklu iş insanı Osman Kavala, Gazeteci Ahmet Şık ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutukluluğuna işaret eden Kati Piri, bu kişilerin insan hakları ihlallerine yönelik seslerini yükselttikleri için bedel ödediklerini söyledi. Çok sayıda kişinin darbe girişimi sonrası yaşanan baskının kurbanı olduğuna dikkat çeken Piri, “Rakamlar akıl almaz derecede; 150 bin kişi işinden atıldı, 50 bini aşkın kişi ceza evine konuldu. Unutmayın ki bu insanların hepsinin birer ailesi, arkadaşları var” ifadesini kullandı. Hükümeti eleştiren her kesimin ‘terör’ destekçisi damgası yediğini söyleyen Piri, “Sadece son iki hafta içerisinde Afrin operasyonuna barışçıl şekilde karşı çıktığı için 500 kişi gözaltına alındı” dedi. 

Mart ayında yapılacak Türkiye-AB zirvesine de değinen Piri, “Yüksek Temsilcisi Sayın Mogherini, AB-Türkiye zirvesi için hazırlık yapıyor. Masada hiçbir ön koşul olmadığını görüyoruz. En azından bu zirveden ne beklendiği bize söylenmeli. Biz AB’nin Türkiye’deki insan hakları için sesini daha da gür çıkarmasını istiyoruz” uyarısında bulundu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Genel-İş: Ayrımsız kadro mücadelemiz sürecek

SONRAKİ HABER

UK activists, journalists, academics and trade unions support women’s call for an end to the state of emergency in Turkey

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa