23 Mart 2018 11:23
/
Güncelleme: 13:41

Diyarbakır’da gözaltına alınan sağlıkçılar serbest bırakıldı

Diyarbakır’da Afrin açıklaması gerekçesiyle 20 Mart’ta gözaltına alınan Tabip Odası Diyarbakır Şube Eş Başkanı Şerif Demir ve SES Diyarbakır Şube Eş Başkanı Recep Oruç ve Şube Sekreteri Mehmet Nur Ulus adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 20 Mart’tan bu yana Mardin’de gözaltına bulunan Dr. Osman Sağlam’ın ise gözaltı süresi uzatıldı.

20 Mart günü Tabip Odası Diyarbakır Şube Eş Başkanı Şerif Demir evinde gözaltına alınırken, SES Diyarbakır Şube Eş Başkanı Recep Oruç ve Şube Sekreteri Mehmet Nur Ulus çalıştıkları hastanede gözaltına alınmıştı. 3 gün süren gözaltıdan sonra adliye getirilen sağlıkçılar, 18 Mart’ta yapılan Afrin açıklamasıyla suçlanırken, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

SAĞLIKÇILAR İÇİN SERBEST BIRAKILMA ÇAĞRISI YAPILMIŞTI

Diyarbakır Tabip Odası, Eş Başkanı Şerif Demir ve SES Şube Eş Başkanı Recep Oruç ve Şube Sekreteri Mehmet Nur Ulus’un 20 Mart’tan bu yana gözaltında olmalarına ilişkin basın açıklaması düzenlemişti. Açıklamaya ise İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı(THİV) yöneticilerinin yanı sıra Sosyal Hizmet Derneği de destek verdi. Yapılan açıklamada gözaltına alınanların serbest bırakılması çağrısı yapıldı. 

Açıklama öncesi konuşan Diyarbakır Tabip Odası eski yöneticilerinden Mahmut Ortakaya, özgürlük ve sağlığı birlikte işlediklerini vurgulayarak, “Sağlıktan tasarruf ölümü, özgürlükten tasarrufun esareti getireceğini savunduk “ dedi.

Basın açılamasını yapan Diyarbakır Tabip Odası Eş Başkanı Semra Güzel, “Biz hekimler hiçbir ayrım gözetmeden, insanların temel yaşam hakkını savunmak, ölüm yaralanma ve hastalıkları tedavi etmek, toplum sağlığını korumak ve geliştirmek için çaba harcarız. Dünyanın herhangi bir yerinde toplu yaşama alanlarında yapılan silahlı çatışmalardan sağlık hizmet sunucuları olumsuz etkilenebilir ve aksamalar olabilir”diye konuştu. (Diyarbakır/EVRENSEL)
 

EVRENSEL'İNMANŞETİ

İşçiye, düşman hukuku

İşçiye, düşman hukuku

Patronların yüzde 30 zam dayatmasına karşı yayılan grevleri engellemek için adeta düşman hukuku uygulanıyor: Besleme basın devreye sokuldu, valilik eylemleri yasakladı, e-devletten sendika üyeliği engellendi, işçilerin önüne polis-jandarma barikatı çekildi, gözaltılarla gözdağı verildi… Hiçbirinden sonuç alınamayınca ‘suç icadı’yla BİRTEK-SEN Başkanı Mehmet Türkmen tutuklandı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Adalet bakanı, "Kimileri ‘Bize soruşturma açın’ dercesine ortalıkta dolaşıyor" demişti. BİRTEK-SEN genel başkanının tutuklanmasından sonra siyasetçiler, gazeteciler ve sanatçılar şafak operasyonu ile gözaltına alındı

Evrensel'i Takip Et