Gözaltına alınan Kemal Gün serbest bırakıldı
Oğlunun cenazesini alabilmek için 90 gün açlık grevi yapan ve sabah saatlerinde gözaltına alınan Kemal Gün serbest bırakıldı.
![Gözaltına alınan Kemal Gün serbest bırakıldı](https://www.evrensel.net/upload/dosya/82038.gif)
İLGİLİ HABERLER
![Kemal Gün açlık grevini 90. günde sonlandırdı](https://www.evrensel.net/images/840/upload/dosya/83753.jpg)
Kemal Gün açlık grevini 90. günde sonlandırdı
![Kemal Gün, oğlunun kemiklerini Dersim Hozat'ta toprağa verdi](https://www.evrensel.net/images/840/upload/dosya/83844.jpg)
Kemal Gün, oğlunun kemiklerini Dersim Hozat'ta toprağa verdi
Dersim kırsalında yaşamını yitiren oğlu Murat Gün’ün cenazesini alabilmek için açlık 90 gün açlık greci yapan ve sabah saatlerinde gözaltına alınan 71 yaşındaki Kemal Gün savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
Halkın Hukuk Bürosu oğlunun cenazesini almak için 90 gün açlık grevi yapan 70 yaşındaki Kemal Gün’ün Erzincan Çayırlı’daki evinden cuma sabahı gözaltına alındığı bildirmişti. Emniyet’teki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edilen Kemal Gün adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı.
Açlık grevinin 90. gününde oğlunun kemiklerinin kendisine verileceği taahhüt edilince eylemini sonlandıran Gün, daha sonra hastaneye yatırılarak tedavi edilmişti. (Dersim/MA)
Evrensel'i Takip Et