7 Nisan 2018 12:10
/
Güncelleme: 11:13

Kaz Dağlarından Bozdağlara efeler

Kuzey Ege’nin başlangıç noktası olan Edremit ilçesindeki Kaz Dağlarından, İzmir, Manisa ve Aydın illerinde bulunan Bozdağlara kadar “efe” kültürünü inceleyen Karikatürist Kemal Urgenç, Ayvalık ilçesinde sergi düzenledi. Ürgenç, Ayvalık Belediyesi Orhan Peker Sanat Galerisinde “Rüzgar Kanatlı Efeler” adıyla açtığı yağlı boya sergisinde, efelerin mertlikleri, geleneksel yapıları, kendine özgü giysi ve danslarını konu aldı.

‘EFE VE ZEYBEKLERİ ANLATTIM’

Sergisinde “Yörük Ali’den, Çakıcı Efe’ye, Kaz Dağlarından Bozdağlarına Efeler” konusunu işlediğini belirten Urgenç, Ege’de bilinmekle birlikte aslında Anadolu, Balkan ve Kafkas kültürüne kadar geniş bir coğrafyada görülen Efe ve Zeybekleri anlattığını söyledi. Çok sayıda dergide çizgi ve desenleri yayınlanan Urgenç’in, Efeleri anlattığı sergi, 14 Nisan Cumartesi gününe kadar ziyaretçilere açık olacak. (DHA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

İşçiye, düşman hukuku

İşçiye, düşman hukuku

Patronların yüzde 30 zam dayatmasına karşı yayılan grevleri engellemek için adeta düşman hukuku uygulanıyor: Besleme basın devreye sokuldu, valilik eylemleri yasakladı, e-devletten sendika üyeliği engellendi, işçilerin önüne polis-jandarma barikatı çekildi, gözaltılarla gözdağı verildi… Hiçbirinden sonuç alınamayınca ‘suç icadı’yla BİRTEK-SEN Başkanı Mehmet Türkmen tutuklandı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
16 Şubat 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et