01 Haziran 2018 23:34

AKP'li vekili Flormar'a davet eden işçi: Patrondan mı korkuyorsunuz?

AKP'li Cemil Yaman’ı Flormar'a çağıran direnişteki işçi Musa Özhan: Gümbür gümbür geleceklerini düşünmüştüm ama olmadı. Patronlardan mı korkuyorsunuz?

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Seçil UÇAR
Kocaeli

Sendika hakkı için direnen Flormar işçilerini önceki gün ziyaret eden ve mikrofonsuz konuşma yapan AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman’ı kendisinin çağırdığını belirten işçi Musa Özhan, “Ben onlara o kadar çok güvenmiştim ki, en azından gümbür gümbür geleceklerini düşünmüştüm ama olmadı. Patronlardan mı korkuyorsunuz?​” diye sordu.

AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman ve beraberindeki heyet direnişin 17. gününde işçileri ziyaret etti. Cemil Yaman konuşmasını mikrofonsuz yaptı, işçilerin çoğu konuşulanı duymadı. İşçileri işten atan patronlardan “Kardeşlerimiz” diye söz eden Yaman, işçilerle fotoğraf çektirmeden alandan ayrıldı. İşçilerin tepkisini çeken bu durumu AKP’li yetkilileri hemen her gün arayan ve fabrika önüne davet eden İşçi Musa Özhan ile konuştuk.

‘YARIM KALMIŞTIM’

Musa Özhan, emekli olmasına rağmen 6 aydır Flormar’da çalışan bir işçi. 5 çocuk babası... AKP Genel Merkezini aradığını belirten Özhan, “Bütün siyasi partiler gelmişken AK Parti’nin de gelmesini istedim. Genel Merkezden sonra Kocaeli’yi, Gebze’yi aradım. Sonuçta geldiler, başımızın üstünde yerleri var. Siyasi partiler gelip de herkese yön verirken bizim kendi partimizin de gelmesini istedik. Sol geliyor, komünistler geliyor, kadınlar geliyor, işçiler geliyor, öğrenciler geliyor, herkes geliyor... Bizleri desteklemek için tüm partiler ve kadın dernekleri gelirken ben AK Parti’nin de gelmesini istedim, yarım kalmıştım çünkü” dedi.

HAYAL KIRIKLIĞI

Hayal kırıklığına uğradığını belirten Özhan, AKP’li vekilin neden mikrofonsuz konuştuğunu da anlayamadığını söylüyor. AKP’ye güvendiğini ama beklediği gibi bir ziyareti göremediğini aktaran Özhan şu ifadeleri kullandı: “Olmadı, daha iyisi olmalıydı. Sesinin gür çıktığını düşünüyorsa mikrofon kullanmayabilir. Ama sen sesini kimin duymamasını istiyorsun? Eski bir Petrol-İş üyesi olduğuna göre, bunu gümbür gümbür söylemesi gerekirdi ama söylemedi. Onun kendi özel düşüncesidir, özel düşüncesine saygı duyuyorum ama bu oldu mu, olmadı. Sonuçta siyasi bir arenaya da gelmişsin seçim arifesinde. Burası her kesimden insanın olduğu bir yer, HDP’lisi var, komünistler var, AK Parti’li de var. Hatta belki yüzde altmışı AK Parti’lidir. Sonuçta onun da tepkisi vardı ama mikrofonu alıp da konuşmuş olsaydı daha iyi olacaktı.”

‘DÜŞÜNDÜĞÜM GİBİ OLMADI’

Meydanlarda AKP’nin kendilerini savunması gerektiğini söyleyen Özhan, “Senin sesini içeri gitmedikten sonra bana gelmiş bu bir şey ifade etmiyor. O sesi gümbür gümbür çıkarman gerekirdi ki buradaki insanlara daha güzel bir ortam sunasın. Sen şimdi akşam seçim arifesinde gidip konuşacaksın, mikrofonsuz mu konuşacaksın? Soruyorum, mikrofonsuz konuşabilir misin? Hayır. Patronlardan mı korkuyorsunuz? Ben onlara o kadar çok güvenmiştim ki, en azından gümbür gümbür geleceklerini düşünmüştüm, o da olmadı” dedi.

AKP DÖNEMİNDE 200 BİN İŞÇİNİN GREVİ YASAKLANDI

AKP iktidara geldiği 2002’den bu yana tam 15 grevi yasakladı. Yasaklanan 15 grevin 7’si OHAL döneminde oldu. OHAL döneminde yasakladığı ilk grev 18 Ocak 2017’de Asil Çelik oldu. 20 Ocak 2017’de 2200 işçiyi kapsayan EMİS sözleşmesi kapsamındaki fabrikalarda çalışan metal işçilerinin, 20 Mart 2017’de Akbank’ın, 24 Mayıs 2017’de Şişecam işçilerinin, 5 Haziran 2017’de Mefar İlaç işçilerinin, 2 Şubat’ta MESS sözleşmesi kapsamında 130 bin metal işçisinin ve en son Şişecam’a bağlı Mersin Soda Sanayi’de çalışan 530 işçinin grevi “Milli güvenliği ve halk sağlığını tehdit” iddiasıyla hükümet tarafından yasaklandı. Grev yasağından 200 bin işçi etkilendi.

ÖNCEKİ HABER

Trump açıkladı: Kuzey Kore zirvesi 12 Haziran'da Singapur'da

SONRAKİ HABER

Flormar ve Tayaş işçileri çocuklarına onurlu bir gelecek bırakacak!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa