09 Temmuz 2018 05:41

Çorlu'da kazanın yaşandığı tren hattının bakım ihalesi iptal edilmiş

Çorlu'da 24 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasının yaşandığı hattın bakımı için 6 Temmuz'da yapılacak ihalenin iptal edildiği ortaya çıktı.

Fotoğraf: Süleyman Coşkun Bozyel/AA

Paylaş

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yaşanan tren kazasında 24 kişi hayatını kaybederken gözler katliam gibi kazanın nedenlerine çevrildi.

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, "En son yılda bir kez yapılması gereken kontroller nisan ayında, yakın bir zamanda yapılmış" derken yoğun yağışa vurgu yaptı.

Evrensel’e konuşan Makine Mühendisleri Odası Çorlu Temsilcilik Sekreteri Birtan Altan,  "İlk görgü tanıkları ve fotoğraflardan edindiğimiz ilk izlenim, yoğun yağış sonrası yanlış hesaptan dolayı yetersiz olan menfezin taştığı yönünde. Bundan dolayı ray alt yapısı zayıflıyor veya bozuluyor. Burada ya hesap hatası ya da uygulama hatası var" dedi.

BAKIM İHALESİ İPTAL EDİLDİ

Devlet Demir Yolları'nın 11 Haziran tarihinde ilan vererek İstanbul Halkalı- Tekirdağ Muratlı arasındaki tren yolunun bakımı için 6 Temmuz'da yapılacak ihaleyi duyurduğu öğrenildi. Tren yolundaki bakımın yapılması için çıkılan ihale 21 Haziran 2018'de iptal edildi.

EKAP'ta yer alan bilgiye göre ihalenin iptal nedeni "Ödenek tahsis emri çıkmaması."

 

UNİTEK İNŞAAT'TAN AÇIKLAMA

2014 yılında hat üzerinde bakım gerçekleştiren Unitek İnşaat'tan yapılan açıklamada kazanın gerçekleştiği bölgenin Balaban-Çorlu arasında olduğu ve kendilerinin çalışma yaptığı bölgeye 50 km uzaklıkta olduğu açıklandı. Açıklamada "Bölgede meydana gelen yağışlar sonucunda firmamızın rehabilitasyon çalışmalarını gerçekleştirmiş olduğu bölgede herhangi bir sorun bulunmamaktadır" denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Soma davası ertelendi, aileler çarşambaya kadar adalet nöbetinde

SONRAKİ HABER

Fenerbahçe Volkan Demirel ile yeniden anlaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa