9 Temmuz 2018 11:50
/
Güncelleme: 14 Ağustos 2018 12:38

‘Arin bebeğe cezaevinde yanlış ilaçlar verildi’ iddiası

Urfa Cezaevi’nde bir yaşındaki bebeği Arin ile kalan Esma Yılmaz’ın denetimli serbestlik başvurusu reddedilirken, doktorlar astım hastası olan Arin’in 6 ay hastanede tedavi edilmesi gerektiğini söyledi. Çocuğunun sağlık durumunun giderek ciddileştiğini belirten Arin bebeğin babası Mihdi Yılmaz, kızına farklı ilaç verildiğini söyledi.

Urfa 2 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Ömerli eski ilçe Eş Başkanı Esma Yılmaz’ın astım hastası 1 yaşındaki bebeği Arin’in cezaevi koşullarında kalmaması için denetimli serbestlik istemiyle başvurduğu Mardin İnfaz Hakimliği’nden ret yanıtı geldi. MA’dan Berivan Altan’a konuşan Esma Yılmaz’ın eşi Mihdi Yılmaz, doktorların Arin bebeğin bir an önce tedavi edilmesi için rapor verdiğini söyledi. Cezaevinden hastaneye götürülen kızı Arin için doktorların dışarıda, hastane gözetiminde 6 ay tedavi edilmesi gerektiğinin söylediğini belirten Yılmaz, “Eşim çocuğun tedavi edilmesi için dışarı çıkarılmasını istiyor ama çocuğum emzirme aşamasında, annesiz nasıl tedavi edeceğiz?​” dedi.

‘ARİN’İN DURUMU İYİCE KÖTÜLEŞİYOR’

Arin’in durumunun giderek kötüleştiğini şimdi de bronşit olduğunu ifade eden Yılmaz, çocuğuna yanlış ilaçların verildiğini belirterek şunları söyledi:

“Ona verdikleri ilaçlar farklı. Eşim ilaçları verdikten sonra kızımın daha da kötü olduğunu ve kendinden geçtiğini söylüyor. Eşim, kızım Arin’in hastalandığı için revire götürdüğünü ve ateşinin 39,5 olduğunu söyledi. Ancak, doktor, kızıma eliyle dokunarak, ‘havalar sıcaktır’ deyip koğuşa geri göndermiş. Kızıma verilen ilaçların isimlerini dışarıda doktorlara sordum. Hastalığını söyledim, doktorlar, ‘bu ilaçlar, bu hastalığın ilaçları değil’ dedi.” (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

İşçiye, düşman hukuku

İşçiye, düşman hukuku

Patronların yüzde 30 zam dayatmasına karşı yayılan grevleri engellemek için adeta düşman hukuku uygulanıyor: Besleme basın devreye sokuldu, valilik eylemleri yasakladı, e-devletten sendika üyeliği engellendi, işçilerin önüne polis-jandarma barikatı çekildi, gözaltılarla gözdağı verildi… Hiçbirinden sonuç alınamayınca ‘suç icadı’yla BİRTEK-SEN Başkanı Mehmet Türkmen tutuklandı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Adalet bakanı, "Kimileri ‘Bize soruşturma açın’ dercesine ortalıkta dolaşıyor" demişti. BİRTEK-SEN genel başkanının tutuklanmasından sonra siyasetçiler, gazeteciler ve sanatçılar şafak operasyonu ile gözaltına alındı

Evrensel'i Takip Et