16 Temmuz 2018 04:24
/
Güncelleme: 16:09

'Adnan Oktar grubu' operasyonunda gözaltına alınan sayısı 187'ye çıktı

Kamuoyunda "Adnan Hoca" olarak bilinen Adnan Oktar ve grubuna yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı 187’ye çıktı. Sosyal medya üzerinden şüpheliler lehinde propaganda yapanlarla ilgili de işlem başlatıldığı bildirildi.  Öte yandan Oktar'ın A9 kanalı stüdyo olarak kullandığı villadan fotoğraflar ortaya çıktı. Ayrıca Adnan Oktar grubuna yönelik 1999 yılında yapılan operasyonda gözaltına alınanlara işkence yaptıkları iddia edilen dönemin Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan'ın da aralarında bulunduğu 8 emniyet görevlisinin 17 yıldır yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlarda şu ana kadar 187 şüpheli gözaltına alındı. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bu sabah saatlerinde soruşturma kapsamında aranması bulunan Mehmet Alp Ünlü'yü de yakaladı. Aralarında Adnan Oktar, Oktar Babuna ile Didem Ürer'in de bulunduğu 105'i kadın 187 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

İFADE İŞLEMLERİ BAŞLADI

Şüphelilerden bazılarının ifadelerinin alınmasına başlandığı belirtildi. Adnan Oktar ve Babuna’nın ifadesinin sonraki aşamalarda alınacağı öğrenildi.

Polis ekipleri gözaltına aldığı şüphelilerin ifadelerini almaya başladığı öğrenildi. Gözaltına alınan kadınların çoğunun doktor kontrolü sırasında çeşitli hastalıkları olduğunu belirterek hastaneye yatma veya düzenli kullandıkları ilaçların verilmesi için adli talepleri olduğu belirtildi.

SOSYAL MEDYACILAR İÇİN DE İŞLEM

Bu arada, sosyal medya üzerinden şüpheliler lehinde propaganda yapan ve destek gösterilerinde bulunanlarla ilgili de işlem başlatıldığı bildirildi.

Operasyonun ardından, 51 mağdurun emniyete gelerek şüpheliler hakkında şikayetçi olduğu öğrenildi.

Ayrıca, İngiltere, Hollanda, Almanya, Avusturya, Katar, Azerbaycan ve Kazakistan’da konsolosluklara giden 15 kişinin de bazı şüphelilerden şikayetçi olduğu bildirildi.

ADNAN OKTAR'IN STÜDYO OLARAK KULLANDIĞI VİLLADAN FOTOĞRAFLAR

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Adnan Oktar ve grubuna yönelik yaptığı operasyonun ardından, Oktar'ın A9 kanalı stüdyo olarak kullandığı villadan fotoğraflar ortaya çıktı. Fotoğraflarda Adnan Oktar'ın program sırasında oturduğu masa ve sandalye ile evdeki tablolar dikkat çekti. Stüdyo olarak kullanılan villanın, Adnan Oktar'ın Kısıklı'daki villasına yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta olduğu öğrenildi.

Fotoğraf: DHA

Fotoğraf: DHA

Fotoğraf: DHA

Fotoğraf: DHA

Fotoğraf: DHA


17 YILDIR SÜREN İŞKENCE DAVASI

Adnan Oktar grubuna yönelik 1999 yılında yapılan operasyonda gözaltına alınanlara işkence yaptıkları iddia edilen dönemin Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan'ın da aralarında bulunduğu 8 emniyet görevlisinin 17 yıldır yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. Şikayetçi Adnan Oktar grubu avukatları, reddi hakim talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, Adnan Oktar grubunun davayı uzatmaya yönelik olduğunu belirterek talebi reddetti. Davada müşteki olanların bir çoğu son yapılan operasyonda gözaltına alındıkları için duruşmaya katılmadı.

MAHKEME BAŞKANI: OPERASYONDA GÖZALTINA ALINANLAR MI MAZERET BİLDİRDİ

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Oktar grubundan yalnızca avukat Semra Karadağ katıldı. Avukat Karadağ, davaya katılan avukatlardan Ayfer Bayer'in mazaret dilekçesini gönderdiğini bildirdi. Bunun üzerine mahkeme başkanı Zafer Özer "Operasyon nedeniyle kimler gözaltında gerçekten haberim yok. Gözaltılar nedeniyle mi bu mazeret dilekçesi" şeklindeki sözleri üzerine avukat Karadağ, tutanaklara gözaltıların geçmesini istemedi. Karadağ, "Söylediğim şekilde tutanağa geçmesini istiyorum" dedi.

OKTAR GRUBU REDDİ HAKİM TALEP ETTİ

Daha sonra dosyaya gelen belgeleri okuyan mahkeme başkanı, şikayetçilerden Timur Ayan'ın avukatı Nihan Toklu'nun mahkeme heyetinin reddine yönelik dilekçe sunduğunu bildirdi.

'TEK MERKEZDEN TALİMAT ALIYORLAR, AMAÇLARI BİZE EZİYET VERMEK'

Reddi hakim talebine ilişkin söz alan sanık Vedat Mercan, "Yıllardır yargılanıyoruz. 1999'dan bu yana bu grup tarafından hakkımızda şikayetler devam ediyor. Suç tarihinin üzerinden 19 yıl geçti. Bizim yıllardır karşı karşıya olduğunu bir örgüt. Örgüt oldukları için tek merkezden talimat alıyorlar. Şu anda yapmaya çalıştıkları da hukuku uzatarak bizlere eziyet vermek. Bunun yapabilmek için de yersiz husumetler oluşturma gayretine girmişlerdir. Size de sizden sonra gelecek heyetlere de dava açacaklardır. Bu nedenle reddi hakim taleplerine ret kararı vermenizi talep ediyor" dedi.

MAHKEME HEYETİ, REDDİ HAKİM TALEBİNİ DAVAYI UZATMAYA YÖNELİK

Adil Serdar Saçan'ın avukatı Serkan Saçan da reddi hakim talebinin duruşmaları uzatmaya yönelik olduğunu söyledi. Mahkeme, reddi hakim talebinin davayı uzatmaya yönelik olduğuna kanaat getirerek reddine karar verdi. İtirazların ise üst mahkeme olan İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yapılabileceğini belirterek duruşmayı ertelendi.

DAVA 17 YILDIR DEVAM EDİYOR

Geçtiğimiz hafta İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla operasyon düzenlenen Adnan Oktar grubuna, 1999 yılında da operasyon düzenlenmişti. Gözaltına alınan ve aralarında Adnan Oktar yapılanmasının ikinci adamı olduğu belirtilen Tarkan Yavaş'ın da olduğu 27 kişi, operasyonu gerçekleştiren dönemin Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan'ın da aralarında bulunduğu 8 emniyet görevlisinin kendilerine işkence yaptıkları iddiasıyla şikayetçi oldu. Sanıklar hakkında 27'şer kez 12'şer yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. 2016'da verilen mütalaada davanın zaman aşımı nedeniyle düşürülmesi talep edilmişti.

Evrensel'i Takip Et