19 Temmuz 2018 10:52

Twitter'dan İnce'ye sataşan Danıştay üyesine soruşturma yok!

Seçim öncesi Muharrem İnce'ye Twitter hesabından sataşan Danıştay Üyesi Aysel Demirel hakkında soruşturmaya gerek görülmedi.

Twitter ekran görüntüsü

Paylaş

24 Haziran seçimleri öncesi CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’yi Twitter hesabından yaptığı paylaşımla eleştiren Danıştay Üyesi Aysel Demirel hakkındaki soruşturma talebi Danıştay Başkanlık Kurulu’nca reddedildi. Danıştay, “Evet çok şükür başörtüsü mesele olmaktan çıkmıştır, bugün gizlemeye çalıştığınız gerçek niyet ve çabalarınıza rağmen Muharrem İnce  zihniyetindekilerin yaşattıklarını unutmadık, unutturmayacağız” paylaşımı yapan Demirel’in “hâkimlik vakar ve şerefi ile bağdaşmayan veya hizmetin aksamasına yol açan hal ve hareket niteliğinde bulunmadığı”na karar verdi.

Danıştay Üyesi Aysel Demirel’in 24 Haziran seçimleri öncesi Twitter hesabından CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’yi hedef alan paylaşımı tarafsızlığını yitirdiği gerekçesiyle tepkilere neden olmuştu. Demirel paylaşımında “Evet çok şükür başörtüsü mesele olmaktan çıkmıştır, bugün gizlemeye çalıştığınız gerçek niyet ve çabalarınıza rağmen Muharrem İnce  zihniyetindekilerin yaşattıklarını unutmadık, unutturmayacağız” ifadelerini kullanmış ve tepkiler üzerine bir süre sonra da paylaşımını kaldırmıştı. YARSAV Kurucu Başkanı Avukat Ömer Faruk Eminağaoğlu ve Avukat İsmail Sami Çakmak, Danıştay Üyesi Demirel’i, paylaşımının siyasi içerikli olduğu ve  “Tarafsız olma” niteliğini yitirdiği  gerekçesiyle Danıştay Başkanlığı’na şikayet ederek, suç duyurusunda bulunmuştu. Eminağaoğlu ve Çakmak, Yargıtay Başkanı Zerrin Güngör’ün de konuyu görmezden geldiği gerekçesiyle istifaya davet edilmesi ya da emekliye sevk edilmesinin Disiplin Kurulu’nda ele alınmasını istemişti.

Ancak Danıştay Başkanlık Kurulu şikayete neden olan konunun Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmesini uygun görmediği kararında,  “Şikâyet konusunun 2575 sayılı Danıştay Kanunu’nun 67’nci maddesinde zikredilen yüksek hâkimlik vakar ve şerefi ile bağdaşmayan veya hizmetin aksamasına yol açan hal ve hareket niteliğinde bulunmadığı saptandı” ifadelerine yer verdi. Danıştay Genel Sekreteri Abdurrahman Gençbay imzası bulunan tebliğde karara ilişkin şikayetçilere  7 gün içerisinde itiraz edebilecekleri iletildi, ancak itiraz edecekleri kararı şikayetçilere tebliğ etmedi.

‘İTİRAZ EDECEĞİM AMA NEYE?​’

Şikayetçi avukatlardan İsmail Sami Çakmak, kararın kendilerine tebliğ edilmesi için Danıştay’a dilekçeyle başvurdu. Danıştay’ın yazısının kendilerine sadece “haber” verme niteliğinde olduğunu ifade eden Çakmak, “Danıştay’ın haber verme yazısının ekinde Başkanlık Kurulu kararı yoktur. Bir yargı niteliğinde ve hükmünde olmasına rağmen bu kararın, kararı veren Kurulca tarafımıza tebliğ edilmişliği yoktur” dedi. Çakmak,  Danıştay Başkanı Güngör’ü de şikayet ettiklerini hatırlatarak, karar toplantısına katılanların kimler olduğunun da bu açıdan önemli olduğuna dikkat çekti. Çakmak, Danıştay’a verdiği dilekçesinde de, “Bu karar itiraz hakkımı kullanacağım. Ancak bu hakkımı kullanabilmem için, yani itiraz edebilmem için, itiraz edeceğim kararın elimde olması gerekmektedir. Hangi gerekçelere itiraz edeceğimi bilmem gerekmektedir. Yoksa böyle bir karar itirazı da olamaz. Var ise ilgilisine tebliği gerekir” ifadelerine yer verdi.

Karar kendilerine tebliğ edilmediği için neye itiraz edeceklerinin de belli olmadığını ifade eden Çakmak, kararın kendilerine tebliğ edilmemesinde sorumluluğu bulunanlar hakkında da suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti. (Ankara/EVRENSEL)

Yeni yılda Evrensel aboneliği hediye edin
ÖNCEKİ HABER

Merkez Bankası yıl sonu enflasyon beklentisini yüzde 13.88’e yükseltti

SONRAKİ HABER

Başına beton parçası düşen inşaat işçisi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa