20 Temmuz 2018 16:08
/
Güncelleme: 15:15

G9: TRT’de tarihin en büyük kadrolaşma harekatı yürütülüyor

G9 Gazetecilik Örgütleri Platformu, TRT çalışanlarının 'istihdam fazlası personel' denilerek kurumdan uzaklaştırılmasına tepki gösterdi.

G9: TRT’de tarihin en büyük kadrolaşma harekatı yürütülüyor TRT logosu

G9 Gazetecilik Örgütleri Platformu, ‘TRT’de dönüşüm adı altında kurum çalışanlarının ‘istihdam fazlası personel’ denilerek kurumdan uzaklaştırılmak istenmesine tepki gösterdi. Platformdan yapılan açıklamada, “TRT’nin deneyimli, bilgili, birikimli yayıncılarını kurumdan uzaklaştırmak için  AKP 10 yılda üçüncü emekliliğe teşvik düzenlemesini yaptı. Türkiye Büyük Millet Meclisini devre dışı bırakarak ülkeyi kanun hükmünde kararnamelerle  ve Cumhurbaşkanlığı kararnameleri ile yöneten AKP, TRT tarihinin en büyük kadrolaşma harekatını başlattı” ifadeleri yer aldı.

TRT yönetiminin 2 bin kişiyi emekli etmek, 3 bin kişiyi ise  diğer kamu kurumlarına göndermek için  hazırlık yaptığının vurgulandığı açıklamada, “703 sayılı KHK ile TRT’de  emekliliğe teşvik düzenlemesi ve Yönetim Kurulu tarafından belirlenecek ‘istihdam fazlası personel’in diğer kamu kurumlarına gönderilmesine ilişkin düzenleme yapıldı.”

‘DENEYİMLİ EMEKÇİLER ATIL HALE GETİRİLİYOR’

TRT çalışanlarına emeklilik baskısı yapıldığına dikkat çeken G9’un açıklaması şöyle devam etti: “TRT kapatılmıyor, küçültülmüyor ve özelleştirilmiyor ama ‘istihdam fazlası personel’ yaftasıyla deneyimli, bilgili, birikimli TRT emekçilerine ‘Ya emekli ol, ya da diğer kamu kurumlarına gideceksin’ denilerek ‘atıl’ hale getiriliyor. TRT emekçileri, ‘Emekli olmayanlar ve diğer kamu kurumlarına gönderilmeyenler TRT’de kadrolu çalıştırılmayacak, özel hukuk hükümlerine tabi personel olarak istihdam edilecek’ denilerek tehdit ediliyor.”

Platformda yer alan, Avrupa Gazeteciler Birliği (AEJ) Türkiye Temsilciliği, Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), Parlamento Muhabirleri Derneği (PMD), Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Türkiye Basın Yayın Matbaa Çalışanları Sendikası (DİSK Basın-İş) tarafından imzalanan açıklamada, TRT çalışanlarıyla dayanışma vurgusu yapıldı: “TRT yönetimini bu haksız uygulamadan vazgeçmeye çağırıyoruz. TRT emekçilerinin haklarını savunma mücadelesi veren HABER-SEN ile bu haklı mücadelede dayanışma içinde olduğumuzu bildiriyoruz.” (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Çayırhan’da çakal sofrası

Çayırhan’da çakal sofrası

AKP iktidarının özelleştirmek istediği Çayırhan Termik Santrali ve maden işletmesinin ‘adrese teslim’ ihalesi bugün gerçekleştirilecek. İşçiler ve kamuoyu özelleştirmeye karşı çıkarken, adrese teslim ihaleye sicili kabarık patronların katılması bekleniyor. Çayırhan’ı yutacak sofrada IC İçtaş, Cengiz, Kolin, Limak, Alagöz, Ciner, Yıldızlar SSS var. Ödenmeyen işçi ücretleri madenin satış fiyatından fazla!

317.36 milyon TL: Yunus Emre Termik Enerji Santralinin son 3 ayda ürettiği elektriğin değeri

204.9 milyon TL: Aynı dönemde 1000 işçinin ortalama ücretlerden patrona 'maliyeti'

0 TL: Şirket 2021, 2022 ve 2023 yıllarında hiç vergi ödemedi

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
2 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et