25 Temmuz 2018 10:28

Takvim’den tepki çeken Yunanistan haberi

Yunanistan'da en az 81 kişinin hayatını kaybettiği yangın, basında geniş yer bulurken Takvim'in haberi sunuş biçimi tepki çekti.

Takvim'in bugünkü birinci sayfası

Paylaş

Yunanistan’ın başkenti Atina yakınlarında çıkan yangınlarda en az 81 kişi hayatını kaybederken, en az 150 kişi de yaralandı. Komşuda yaşanan facia sonrası yangından etkilenen bölgelerde OHAL, ülke genelinde de milli yas ilan edildi.

Yangın Türkiye basınında da geniş yer buldu. Gazeteler yangın haberini birinci sayfasına taşırken, birçok gazetede Yunanistan halkına taziye ve dayanışma mesajları yer aldı.

İktidara yakınlığıyla bilinen Takvim gazetesi ise yangın haberini çirkin bir kelime oyunu ile birinci sayfasına taşıdı.

Haberi “Yananistan” başlığı ile gören gazete haberin spotunda da “Komşu adeta cehennem ateşiyle sarıldı!” ifadesi kullanıldı. (MEDYA SERVİSİ)

EDİRNE'DE YEREL GAZETELER, YUNANCA 'GEÇMİŞ OLSUN KOMŞU' BAŞLIĞIYLA ÇIKTI

Edirne’de yayın yapan yerel gazeteler orman yangınını, birinci sayfalarından, ‘Geçmiş olsun komşu’ anlamına gelen Yunanca başlıklarla aktarıp kentin duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Her gün yüzlerce Yunanın gelerek alışveriş yaptığı kentte yayımlanan yerel gazetelerden ‘Hudut’ ve ‘Gündem’, yangın felaketini ‘Geçmiş olsun komşu’ anlamına gelen Yunanca başlıklarla duyurdu. Diğer gazeteler de Türkçe başlıklarla yangın felaketini okuyucularına aktarırken Edirne’nin duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Yunanistan’da çıkan yangının kendilerini çok üzdüğünü belirterek, “Yunanistan’ın başkenti Atina’nın Doğu Attika bölgesi belediye başkanını arayarak taziye mesajlarımı illettim ve yardım için hazır olduğumuzu söyledim. O da bana teşekkür etti. Yardım isterse arayacağını söyledi” dedi. (Edirne/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Hayvan barınağı değil ölüm kampı

SONRAKİ HABER

Kevork Taşkıran: Nazaret Dağavaryan’ın az biliniyor olması büyük kayıp

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa