Almanya’da ırkçılığa karşı #MeTwo hareketi
Mesut Özil’in Alman Milli Futbol Takımından ırkçılık nedeniyle ayrılması üzerine sosyal medyada #MeTwo etiketiyle kampanya başlatıldı.
Fotoğraf: Unsplash
Mesut Özil’in Alman Milli Futbol Takımından ırkçılık suçlamasıyla ayrılmasının ardından, binlerce kullanıcı Twitter üzerinden #MeTwo etiketiyle gündelik hayatta karşılaştıkları ırkçı davranışları paylaşıyor. #MeTwo etiketi Almanya’da trend olurken, birçok ünlü ve politikacı da attıkları tweetlerle kampanyaya destek verdi.
DW Türkçe’nin haberine göre, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas attığı tweette “Almanya’da ırkçılığın artık bir problem teşkil etmediğini düşünen varsa ona #MeTwo tweetlerini okumasını tavsiye ederim. Bu kadar çok insanın sesini yükseltmesi hem etkileyici hem de acı verici” dedi.
Sol Parti Meclis Grup Başkan Vekili Sevim Dağdelen “İlk görev dönemimde Federal Meclis İçişleri Komisyonundan Reinhard Grindel ile bazı görüş ayrılıkları yaşadık. Her ikimiz de partimizin meclis grubunun uyum politikaları sözcülüğünü yürütüyorduk. Bana şöyle demişti: Başarılamamış uyumun bir örneğisiniz #Metwo” paylaşımıyla maruz kaldığı ayrımcılığı anlattı.
Yeşiller Partisi Eski Milletvekili Özcan Mutlu ise “Federal Meclisten bir delegasyonla Güney Afrika seyahati dönüşü. Frankfurt’taki pasaport kontrolü sırasında memur Meclis Grup Başkanı olarak sahip olduğum diplomatik pasaportu nereden aldığımı soruyor. Arkamdaki diğer Meclis Grup Başkanı arkadaşlar memuru azarlıyor #MeTwo” diyerek anlattı yaşadıklarını. (MEDYA SERVİSİ)
In meiner ersten Wahlperiode hatte ich manche Auseinandersetzungen mit Reinhard Grindel im Innenausschuss des Bundestages. Beide waren wir Berichterstatter zum Thema Integration unserer Fraktionen. Er mal zu mir: „Sie sind ein Beispiel für nicht gelungene Integration.“ #metwo
— Sevim Dagdelen, MdB (@SevimDagdelen) 27 Temmuz 2018
Wer glaubt, Rassismus in Deutschland sei kein Problem mehr, dem empfehle ich, sich sämtliche #MeTwo-Tweets durchzulesen. Es ist beeindruckend und schmerzhaft, wie viele Menschen hier ihre Stimme erheben. Erheben wir unsere Stimme mit ihnen: gegen Rassismus, jederzeit, überall.
— Heiko Maas (@HeikoMaas) 27 Temmuz 2018
Rückkehr aus Südafrika mit einer Delegation des Bundestages. Bei der Passkontrolle in Frankfurt fragt der Grenzbeamte mich als #MdB, woher ich den Diplomatenpass her habe. Meine MdB Kollegen hinter mir weisen ihm zurecht #MeTwo
— Özcan Mutlu (@OezcanMutlu) 26 Temmuz 2018