04 Ağustos 2018 23:20

Binboğa eteklerinde ikinci festival coşkusu

Kayseri Sarız'a bağlı köylerden binlerce kişinin bir araya geleceği Binboğa ve Çevresi Doğa ve Kültür Festivali’nin ikincisi bugün gerçekleşiyor.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ahmet AKARSU
Kayseri

Binboğa ve Çevresi Doğa ve Kültür Festivali’nin ikincisi bugün Kırkısrak köyünde gerçekleşecek. Kayseri’nin Sarız ilçesine bağlı köylerden binlerce kişinin bir araya geleceği festivalde folklor ekibi, işçi tiyatrosu ve konserler olacak.   

‘ASIL AMAÇ BİRLİĞİMİZİ SAĞLAMAK’

Şenlik için görüşlerini aldığımız festival komitesinden Kırkısraklılar Kültür ve Araştırma Derneği Başkanı Hüseyin Gündüz, “Yıllardır Binboğa köyleri olarak ortak şenlikler yapmayı düşünüyorduk.

Geçen yıl ilk adımını birinci festival olarak Çağşak’ta binlerce kişi ile attık. Bu yıl ise festivalimiz Kırkısrak köyünde olacak. Çevre köyleri ile birlikte kolları sıvadık, festivalimizin güçlü geçmesi için elimizden geleni yapmaya çalıştık” dedi.

Festivallerin köyler arasındaki ilişkiyi güçlendirdiğini söyleyen gündüz, “Binboğa köyleri, yıllarca toplumsal olaylarda tepkisini belli etmiştir.

Yurt dışına ve Türkiye’nin dört bir yanına göç etmek zorunda kalmıştır. Böylesi festivaller dünyanın dört bir yanına dağılan arkadaşlarımızı, gencinden yaşlısına bir araya getirmek, kaynaştırmak ve asıl amaç birliğimizi sağlamak” diye konuştu.

‘FESTİVAL KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ GÖREVİ GÖRECEK’

İktidarların yıllardır kutuplaştırıcı politikalarla ülkeyi yönetmeye çalıştığını belirten Gündüz şunları söyledi: “80 darbesinin ve anayasasının etkilerinin hâlâ devam ettiğini söyleyebiliriz. Bugün açısından da yeni rejiminin başta Kürtler ve Aleviler olmak üzere, işçi ve emekçilere çeşitli baskılarına tanık oluyoruz. Kutuplaştırıcı politikalar ile yıllardır yönetiyorlar. Ama festivale, Kürt, Çerkes, Avşar köylerinden de katılımların olması için çaba harcıyoruz. Festivalimizin bir kardeşlik köprüsü olmasını diliyoruz”

PANELE DAVET: ‘İÇ VE DIŞ POLİTİKADA NELER OLUYOR?​’

Festival kapsamında iç ve dış politikadaki gelişmeleri konuşmak üzere bir panel gerçekleşecek. “İç ve Dış Politikada Neler Oluyor?​” başlıklı panele, Ali Haydar Ülger’in moderatörlüğünde, eski CHP Milletvekili Mehmet Tüm, Araştırmacı Yazar Mehmet Bayrak, Evrensel Gazetesi Yazarı ve Emek Partisi MYK Üyesi Yusuf Karataş katılacak.  

FOLKLOR, İŞÇİ TİYAROSU VE KONSERLER…

Festival kapsamında kültür ve sanat programı kapsamında Hatay’dan gelen folklor ekibi sahne alacak. Kayseri’de işçilerin oluşturduğu, işçi tiyatrosu çalışma koşullarının ağırlaşmasından, işten atmalara ve iş kazalarına dikkat çekilen, Yücel Sarpdere’nin “Nasıl Kalkındık Ama” isimli oyununu sergileyecek.  

Binboğa köylerinin Yerel Sanatçıları Celal Bayar, Cengiz Aslan, Malik İnci ve Gülcan Şimşek festivalde konser verecek.

ÖNCEKİ HABER

CHP Samsun il başkan yardımcıları görevden alındı

SONRAKİ HABER

Hangi tarih bizi kendimize taşır?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa