6 Ağustos 2018 12:10
/
Güncelleme: 11:24

AKP’li Belediye Başkanı Ahmet Mete, kızını özel kalem müdürü yaptı

Rize'nin İyidere belediyesinin AKP'li başkanı Ahmet Mete, kızı Ebru Mete'yi Özel Kalem Müdürü olarak atadı. Başkanın büyük oğlu kantin ihalesi kazanırken küçük oğlu ise ilçedeki binaların dış cephe tadilat boyama onarım işlerini aldı.

Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre Rize İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete, kızını kendine Özel Kalem Müdürü atadı. Başkanın büyük oğlu Osman Mete de ilçede bulunan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nun kantin ihalesini kazandı.  Başkan Mete’nin küçük oğlu Özhan Mete ise ilçedeki binaların dış cephe tadilat boyama onarım işlerini aldı.

‘Kayırmacılık, liyakat ve siyasi etik’ tartışmalarına neden olan konuyla ilgili olarak Mete, “Önemli olan benim kızım oğlum olması değil, işlerini kaliteli yapıp yapmadıkları” dedi.

Başkan, kızıyla ilgili görevlendirmeyi şöyle savundu:

“Kızım şirket elemanıydı, kadroya geçti. Bizde özel kalem diye birim yok. Kızım telefonlarıma bakıyor. Neticede biri bakacak onlara.”

Mete, üniversitenin kantin ihalesini alan büyük oğlu için ise, “Kim talipse gelsin verelim orayı. Her ay 2 bin 500 lira zarar ediyor. 3 milyar lira masraf etti. O kantini isteyen kim varsa gelsin devredeyim. 5 kuruş da almayacağız” diye konuştu. (HABER MEKREZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Milyonlar ‘fitre’lik, iftar sofraları boş

Milyonlar ‘fitre’lik, iftar sofraları boş

Erdoğan-Şimşek programıyla ücretleri açlık sınırının altına inen asgari ücretli işçiler ve emekliler, ramazan ayının ilk iftarını boş sofralarda karşılıyor: “Kırmızı eti zaten görmüyorduk, bu sene orucu açacak zeytin bile alamıyoruz…” Diyanet İşleri Başkanlığı da ‘Asgari ücretliler ve emeklilere fitre verilebilir’ fetvası yayımlamıştı.

İftar sofrasına 1 yılda gelen zam: Yüzde 45

Dört sene içinde güllaça gelen zam: Yüzde 1100

Pideye 2 yılda gelen zam: Yüzde 150

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
2 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et