07 Ağustos 2018 08:29

Bilkent'te bölüm başkanının keyfi kararı üzerine hocalar istifa etti

Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü başkanının iki öğrenciyi keyfi kararla bölüme alması üzerine jüri üyeleri ve meslek hocaları istifa etti.

Fotoğraf: Wikimedia Commons

Paylaş

Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümüne, Bölüm Başkanı Jasen Hale'nin iki öğrenciyi keyfi olarak bölüme alması üzerine jüri üyesi ve meslek dersi hocaları Cem Emüler, Özlem Ersönmez, İlham Yazar ve Meltem Keskin istifa etti.

Evrensel’e konuşan Devlet Tiyatrosu Sanatçısı ve Sanat Kurumu En İyi Kadın Oyuncu Ödülü sahibi Özlem Ersönmez, kendi onayları olmadan bölüm başkanının iki öğrenciyi bölüme aldığını söyledi. Bölüme öğrenci alırken de kota dayatması olduğunu ve buna karşı çıktıklarını belirten Ersönmez,  “Yeteneğin kotası olmaz”diye konuştu. Okulun artık para basan bir makine olmasının istendiğini dile getiren Ersönmez, “YGS sınavının geç yapılması ve sonuçların geç açıklanması boşluğundan da yararlanan Bölüm Başkanı Jasen Hale, iki kişiyi bölüme aldı” dedi.

'İKİ ÖĞRENCİ SON AŞAMAYA KADAR JÜRİDEN TEK OLUMLU PUAN ALMADI'

Kendilerinin 4 gün süren jüri boyunca en ince ayrıntısına kadar kafa patlatarak sınav yaptıklarını ve öğrencileri büyük bir titizlikle seçtiklerini söyleyen Ersönmez, “Bizim hiç haberimiz olmadan bu iki öğrencinin alındığını bize e-posta atmış bölüm başkanı. Bizim yetiştirdiğimiz öğrenciler kendini her yerde belli etmelidir. Yoksa o kadar çalışmamızın ne anlamı var” diye konuştu. Ersönmez, “ Bölüm başkanının kendi inisiyatifine göre aldığı bu iki öğrenci, jüriden son aşamaya  kadar hiç olumlu puan almamıştır”dedi.  

REKTÖR DE DEKAN DA HOCALARA YANIT VERMEDİ

Bu karar üzerine rektörle de dekanla da görüşme talep ettiklerini söyleyen Ersönmez, bunun üzerine olumlu olumsuz hiçbir şekilde dönüş yapılmadığını aktardı. Bölüm başkanının, “Ben bu kızları almak istiyorum” diyerek usulsüz bir şekilde öğrencileri bölüme aldığını ifade etti.

'BİLKENT'TEN BÜTÜN MESLEK HOCALARI AYRILDI BİLGİNİZE!'

Hocalar kendi hesaplarından paylaşım yaparak istifa nedenlerini açıkladı. Cem Emüler, instagram hesabından şu açıklamalarda bulundu; “Sevgili Arkadaşlarım, Öğrencilerim, Meslektaşlarım. Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü giriş sınavları Haziran ayında çok değerli bir jüri tarafından dört gün boyunca yapılmış; sekiz öğrenci bölüme kabul edilmiş; YGS’den baraj puanı almaları halinde bölüme resmi kayıt yaptırabilecekleri hem kendilerine, hem de bütün bölüme sözlü olarak duyurulmuştu. Ancak, sınavın ardından, bölüm başkanı keyfî bir kararla jürinin ilan ettiği listeyi değiştirmiş, listeye iki yeni isim eklemiş ve bu adayları okula kabul ettiğini ilan etmiştir. Sanat okulları eğitim kadrosunda yer alan isimlerin niteliği ve öğrencilerin seviyesi ile değer kazanır. Bunu sağlayan en önemli faktörlerden biri giriş sınavlarının özenli, yetkin ve şaibeden uzak bir şekilde yapılmasıdır. Bilkent Üniversitesi gerçekten çok değerli bir kurumdur ve sanat bölümlerine verdiği destek ile tanınmaktadır. Bilkent Tiyatro Bölümü de, bu güne kadar, hepimizin ortak çabasıyla Türkiye’nin en nitelikli eğitim veren kurumlarından biri olmuştur. Ne var ki, Bilkent gibi güzide bir kurumun titizliğine yakışmayan bu anlaşılmaz tutum, tiyatro bölümünde ders veren bütün meslek dersi hocalarını bir karar vermeye zorlamıştır. Aynı zamanda giriş sınavı jürisini de oluşturan bütün meslek dersi hocaları olarak, şu an itibariyle Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü’ndeki eğitmenlik görevimizden ayrılmış bulunmaktayız. Bilgilerinize.” (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Binboğa Doğa ve Kültür Festivali'nde birlik çağrısı

SONRAKİ HABER

Gazeteci Ataman’ın davasında işkence iddiaları soruşturulmamış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa