İçişleri Bakanlığı, Başsavcılık ve SPK'den inceleme
İçişleri Bakanlığı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve SPK'den 'ekonomi güvenliği'ne ilişkin üst üste açıklamalar geldi.
Fotoğraf: Pixabay
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, “ekonomik güvenliği tehdit içeren eylemlerde bulunan kişi ya da kişiler” hakkında soruşturma başlattı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada şunlara yer verildi:
“Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yönelik 15 Temmuz darbe girişiminin arkasındaki güçler tarafından gerçekleştirilen Türkiye Cumhuriyeti’nin sosyal barışını, iç huzurunu birliğini ve ekonomik güvenliğini hedef alan ekonomik saldırılar kapsamında, bu amaca hizmet eder mahiyette her türlü yönlendirici haber yazılı ve görsel yayın operasyonel amaçlı sosyal medya hesapları ile birlikte ekonomik güvenliği tehdit içeren eylemlerde bulunan kişi yada kişiler hakkında Türk Ceza Kanunu, Bankacılık Kanunu, SPK Mevzuatı ve ilgili kanun maddeleri uyarınca soruşturma başlatılmıştır” denildi.
SPK'DEN 'YANLIŞ HABERE' YASAL İŞLEM DUYURUSU
Sermaye Piyasası Kurulu "Sermaye piyasalarının etkin, güvenilir ve şeffaf bir ortamda işleyişi için Kurulumuzca tüm tedbirler alınmaktadır. Halka açık banka ve şirketler hakkında yalan yanlış haber ve açıklamaları yapanlar, yayanlar hakkında her türlü yasal işlem yerine getirilecektir" açıklaması yaptı.
346 SOSYAL MEDYA HESABINA SORUŞTURMA
İçişleri Bakanlığı, 'kur yükselişini provoke edici paylaşım yapmak' gerekçesiyle 346 sosyal medya hesabı hakkında adli soruşturma açıldığını duyurdu.
İçişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada 'kur yükselişini provoke edici paylaşım yapmak' gerekçesiyle 346 sosyal medya hesabı hakkında adli soruşturma açıldığını duyurdu. Bakanlık, şunları kaydetti:
"Sosyal medyada dolar kur yükselişini provoke edici paylaşım yapan 346 hesap tespit edilmiş, adli tahkikata başlanmıştır."
EGM: TAHKİKATA BAŞLANDI
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) de konuyla ilgili bir açıklama yaparak, 346 hesap hakkında adli tahkikata başlandığını açıkladı.
EGM'nin açıklaması ise şöyle:
“Son günlerde ülkemiz ekonomisine yönelik dolar kuru manipülasyonu ile olumsuz algı oluşturmayı hedef alan sosyal medyada yapılan paylaşımlar Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca takip edilmekte ve gerekli yasal işlemler hassasiyetle yürütülmektedir. Sosyal medya üzerinden dolar kur yükselişini provoke edici ve algı oluşturacak şekilde 07.08.2018 tarih itibariyle paylaşım yapan 346 sosyal medya hesabı tespit edilmiş, konu ile ilgili adli tahkikata başlanmıştır." (HABER MERKEZİ)