Hotiç ve Yeşil Kundura'dan sonra Beta Ayakkabı da konkordato ilan etti
Konkordato ilan eden firmalara Beta Ayakkabı da eklendi. Şirket, konkordato ilanını 'yeniden yapılandırma süreci' olarak duyurdu.
Beta Ayakkabı logo
Hotiç ve Yeşil Kundura'nın ardından Beta Ayakkabı da konkordato başvurusunda bulundu. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı, "Yeniden yapılandırma sürecini başlatmış bulunuyoruz" diyerek konkordato ilanını duyurdu.
Sputnik'te yer alan habere göre Beta Ayakkabı, konkordato başvurusu yaptı. Beta Ayakkabı ve Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Taner İkiışık, yaptığı açıklamada, artan döviz kurlarına dikkat çekerek "Şirketimiz ödemelerinde kademeli olarak sıkıntı yaşamaya başladı. İçinde bulunduğumuz süreç ticari faaliyetlerimizi etkiler hale geldi" sözleriyle konkordato başvurusunu duyurdu.
Yakın zamanda Hotiç ve Yeşil Kundura da konkordato başvurusunda bulunmuştu.
Beta Ayakkabı'nın Türkiye'de toplam 400 çalışanı ve 50 mağazası bulunuyor. Şirket aynı zamanda Wall Street, Caterpillar, Geox, Arctica, Sebago ve Harley Davidson gibi dünyaca ünlü markaların da distribütörü.
'SÜREÇ, TİCARİ FAALİYETLERİMİZİ ETKİLER HALE GELDİ'
Beta Ayakkabı ve Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı İkiışık'ın konu ile ilgili yaptığı açıklamada "TL'deki değer kaybı, nakit akışı sıkışıklığı, AVM'lerde kiralamaların döviz üzerinden yapılması gibi nedenlerle şirketimiz ödemelerinde kademeli olarak sıkıntı yaşamaya başladı. Bir talihsizlik sonucu yaklaşık 6 ay önce fabrikamızda gerçekleşen yangına karşın, 1 ay içinde yeni makinalar satın alarak ve gerekli düzenlemeleri yaparak müşterilerimize hiç hissettirmeden yolumuza yeniden devam ettik. Fakat artık içinde bulunduğumuz süreç, ticari faaliyetlerimizi de etkiler hale geldi. Piyasa koşullarına uyum sağlamak adına, mevcut ödeme yapımızda sürdürülebilir değişikliklere gitmek, bazı tedbirler almak ve yasal süreçleri devreye koymak adına Yönetim Kurulu kararı ile yeniden yapılandırma sürecini başlatmış bulunmaktayız" dedi.
İkiışık, "yeniden yapılandırma" olarak adlandırdıkları konkordato ilanının müşterilerinin, satışını ve üretimini gerçekleştirdikleri markaların ve tedarikçilerinin haklarını korumak için yapıldığını öne sürdü.