23 Eylül 2018 16:14

Hurras el Din örgütü, silahsızlandırılmış bölge anlaşmasını reddetti

Cihatçı 'Hurras el Din' örgütü, İdlib'e ilişkin Türkiye ile Rusya arasında varılan silahsızlandırılmış bölge anlaşmasını reddetti.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Suriye’nin cihatçı grupların kontrolündeki İdlib kentinde, el Kaide bağlantılı Tahrir el Şam’dan ayrılarak kurulan Hurras el Din isimli cihatçı örgüt, Türkiye ile Rusya arasında varılan silahsızlandırılmış bölge anlaşmasını reddetti. Örgüt, silahsızlandırılmış bölgeden çekilmeyeceğini açıklayıp yeni saldırı düzenleme çağrısı yaptı.

Duvar’ın haberine göre, Hurras el Din (Dinin Koruyucuları) isimli örgüt, silahsızlandırılmış bölgeden çekilmeyeceğini açıklayıp silahlı isyancılara yeni saldırı düzenleme çağrısı yaptı.

Hurras el Din bu yılın başlarında, Tahrir el Şam’dan ayrılan militanlar tarafından kurulmuştu. Bu kişilerin arasında yabancı savaşçıların da bulunduğu belirtiliyor.

Reuters ajansı ilgili haberinde “Hurras el Din İdlib’deki ana İslamcı militan grup olmamakla beraber, yaptığı açıklama geçen hafta Rusya ve Türkiye tarafından kotarılan anlaşmayı zora sokacak itirazlara işaret ediyor” denildi. Haberde, İdlib’deki en güçlü cihatçı grup olan Tahrir el Şam’ın (eski adıyla El Nusra Cephesi) henüz anlaşmaya dair tavrını açıklamadığına da dikkat çekildi.

Anlaşma uyarınca, isyancıların 15 Ekim itibarıyla silahsızlandırılmış bölgeden ağır silahlarını bırakarak çekilmesi öngörülüyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Ataşehir Belediyesi işçileri panelde buluştu

SONRAKİ HABER

Gazeteci Taşkın: Cezaevinde temiz su yok, ciddi hastalık riskleri var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa