09 Ekim 2018 12:29

Almanya’da bozkurt işaretine ‘faşizm’ yasağı

Almanya’da faşizm sembolü olduğu gerekçesiyle bozkurt işaretinin yasaklanması talebi gündemde.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Faşizm sembolü olduğu gerekçesiyle bozkurt işaretinin yasaklanması talebi Almanya’da da gündemde. Avusturya hükümeti “rabia” ve “bozkurt”u da içeren bazı işaretleri 1 Mart’ta yasaklamayı planladığını duyurmuştu.

DW Türkçe’nin haberine göre Angela Merkel liderliğindeki Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partisinin iç politika sözcüsü Christoph de Vries, Bild gazetesine yaptığı açıklamada “aşırı milliyetçi bozkurtların ve onların kullandıkları sembol ve işaretlerin” yasaklanması çağrısı yaparak “Faşizmin her şekli insan onurunu hiçe sayar ve özgürlükçü toplumumuz için tehdittir” dedi.

Aynı gazeteye konuşan Sol Parti Federal Meclis Grup Başkanvekili Sevim Dağdelen de “Almanya’daki en büyük aşırı sağcı ve Anayasa düşmanı örgütlerden biri olan bozkurtların işareti pekâlâ Hitler selamıyla kıyaslanabilir; dolayısıyla derhal yasaklanmalıdır” diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun geçen yıl Hamburg Konsolosluğu’nda aynı işaretle Türkiye kökenlileri selamlaması Almanya’da tepkiye yol açmıştı. (DIŞ HABERLER)

 

ÖNCEKİ HABER

GMİS Genel Başkanı Demirci: Hema Maden sahası TTK’ye devredilmeli

SONRAKİ HABER

Bir vücut satrancı: Eskrim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa