17 Ekim 2018 10:08

Dikili'de bir okulda 20 tuvalet var ama tuvaletlerin kapısı yok

Eğitim Sen Dikili Temsilciliği, öğretmen ve öğrencilerin sorunlarıyla ilgili açıklama yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Eğitim Sen Dikili Temsilciliği, Atatürk Meydanı’nda yaptığı açıklamayla eğitimin ve öğretmenlerin sorunlarına dikkat çekerek, Dikili’de okullardaki temizlik ve personel eksikliğinin maddi yükünün veli ve öğretmenlerin sırtına yüklenerek velilerden para istenmesine tepki gösterdi. Ayrıca Eğitim Sen açıklamasında tadilatı bitmeyen bir okulda iki haftadır tuvaletlerin kullanılamadığına da dikkat çekildi.    

TEMİZLİK PERSONELİ EKSİK

Atatürk Meydanı’nda yapılan açıklamada konuşan Eğitim Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, bir eğitim öğretim yılının daha sorunlarla başladığına çekerek “Her yıl olduğu gibi bu yıl da okulların temizlik personeli eksikliği ve yetersizliği ile açılmıştır. Okullara yeterli bütçenin ayrılmaması ve yeterli personelin görevlendirilmemesinin sorumlusu sanki öğrenciler ve öğretmenlermiş gibi hem öğretmenlerden hem de velilerden para talep edilmektedir” dedi. Dikili’de Atatürk İlköğretim Okulu’nda tadilatın zamanında yapılmamasından dolayı ilk iki hafta tuvaletlerin kullanılmadığını ve okulda hala 20 tuvaletin kapılarının olmadığını belirten Kılıç “İkili eğitim öğretimden tam gün eğitime geçişte gerekli tedbirler alınmadan oldu bittiye getirildiği için bina yetersizliği günü kurtarma anlayışı ile giderilmeye çalışılmakta bu da sorunları arttırmaktadır” diye konuştu. Kılıç, tüm bu sebepleren dolayı Dikili’de 20’den fazla öğretmenin norm fazlası haline getirildiğini ve bu öğretmenlerin resmen ilçe milli eğitimin inisiyatifine bırakıldığını anlatarak “İlçedeki okul-bina yetersizliği nedeniyle öğrenciler ilçedeki ve ilçe dışındaki özel okullara gitmek zorunda kalmaktadır” dedi.

‘ÖĞRTEMEN BOYUN EĞMEZ, DERS VERİR’

Niteliksiz yöneticilerin nitelikli öğretmenleri yönetemediğine vurgu yapan Kılıç, “Son günlerde içimizi acıtan en büyük problemlerden biri de öğretmenlerin köleleştirilmeye, itaat etmeye, liyakatsiz idarecilerin keyfine bırakılmış olmasıdır. Okul idarecilerinin liyakat ile değil de mülakat ile görevlendirilmeleri, niteliksiz yöneticilerin nitelikli öğretmenleri yönetememesine, okullardaki iş barışı ve huzurun bozulmasına ‘mutsuz öğretmen-mutsuz öğrenci-mutsuz okul’ sonucuna neden olmaktadır” dedi.

Kılıç son olarak şunları kaydetti: “Liyakatsiz yöneticilerin bir başka uygulaması da; orta-hafif derece zihinsel engelli öğrencilere matematik uygulamaları, bilim uygulamaları, okur – yazarlık becerileri gibi dersler veliden ve sınıf rehber öğretmenden habersiz, zorla seçtirilmiştir. Bundaki tek amaç öğretmenleri itaate zorlamak. Buradan sesleniyoruz. Öğretmen boyun eğmez, öğretmen ders verir. Gerekirse bu niteliksiz yöneticilere de ders verecektir.”  (İzmir/EVRENSEL)

Yeni yılda Evrensel aboneliği hediye edin
ÖNCEKİ HABER

Çin ile Almanya arasındaki yatırımlar 40 milyar doları aşıyor

SONRAKİ HABER

Şiddet sürerse hekimler iş bırakacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa