17 Eylül 2012 06:54

Bekaroğlu’dan Kurtulmuş’a tepki

Halkın Sesi Partisi (Has Parti) 19 Eylülde fesih konulu tek gündem maddesiyle olağanüstü kongreye gidiyor. Genel Başkan Numan Kurtulmuş ve ekibinin partiyi feshederek AKP’ye katılma çabasını eleştiren muhalifler ise partiden ayrılmak isteyenlerin istifa etmesinin daha doğru olduğunu açıklıyor.‘İSTİFA EDİP GİTSİNLER’

Bekaroğlu’dan Kurtulmuş’a tepki
Paylaş

‘İSTİFA EDİP GİTSİNLER’

Kurtulmuş’un partiyi feshetme girişimine karşı çıkan isimlerden biri olan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, yaptığı açıklamada, “İlginç bir durum değil mi; daha iki yıl önce kurulan parti genel başkanı tarafından kapatılmak isteniyor. Partiyi bırakacak olanların etik açıdan böyle bir hakları var mı, istifa edip gitsinler, niçin kapatıyorlar?​” değerlendirmesinde bulundu.

‘KONGREYE KATILACAĞIM’

Kendisini birçok partilinin aradığını ve belirten Bekaroğlu, kongreye katılacaklarını söyledi. Bekaroğlu, “Gerçi 240 civarında delegesi (kurucu üyeler, kurucu üyeler dışındaki GİK üyeleri) var; ama kongre 150 kişilik bir salonda toplanıyor. Buna rağmen Sayın Kurtulmuş’la birlikte hareket eden arkadaşlar çok sayıda insanı Ankara’ya çağırıyorlar” dedi.

EĞER PARTİ KAPATILIRSA...

Partinin kapatılmasına karşı olanların da Ankara’ya gelebileceklerine değinen Bekaroğlu, şunları söyledi: “Balgat’ta son olarak bir sokak toplantısı yapalım. Evet, kongreye katılıyoruz; önce AKP’ye gidecek olan arkadaşlara bir daha partiyi kapatmalarının doğru olmadığını anlatacağız. Sonra; parti kapatılırsa (ki kapatılacak gibi görünüyor) bundan sonraki yol haritamızı açıklayacağız. Haydi, arkadaşlar 19 Eylülde Ankara’da olalım; Halkın Sesi’ne sahip çıkalım.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Japonya ve Çin arasındaki gerginlik sürüyor

SONRAKİ HABER

Suriye Türkiye’yi BM’ye şikayet etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa