17 Eylül 2012 09:25

Hekimler, şiddete karşı ‘birleşelim’ diyor

Ankara Tabip Odasının (ATO) 784 hekime sorarak oluşturduğu ankete göre; hekimlerin yüzde 99’u, hekime ve sağlık çalışanlarına yönelik giderek artan şiddete karşı, meslek örgütleri ve sendikaların ortak hareket etmesi gerektiğini düşünüyor.ATO, Doktor Ersin Arslan’ın öldürülmesinin üzerinden 5 ay

Hekimler, şiddete karşı ‘birleşelim’ diyor
Paylaş

ATO, Doktor Ersin Arslan’ın öldürülmesinin üzerinden 5 ay geçtiğine ve sağlık emekçilerine yönelik şiddetin arttığına dikkat çekti. Düzenlenen basın toplantısında, hekime yönelik şiddetin yaygınlığı ve nedenleri ile ilgili hazırlanan anket sunuldu.

ATO Başkanı Özden Şener, Sağlık Bakanı başta olmak üzere yetkililerin sağlıkta artan şiddete karşı kelimenin tam anlamıyla “durduğunu” dile getirerek, Ersin Arslan’ın öldürülmesinin ardından hükümetin adeta bir “ölüm sessizliğine” büründüğünü söyledi.

BİR AYDA 1067 ŞİDDET ŞİKAYETİ

Sağlık Bakanlığının “Sağlıkta şiddet bildirim hattı” olan 113’e geçtiğimiz ay, 1067 başvuru olduğunu hatırlatarak, bu rakamların meslek örgütlerinden gizlenmesinin sebebini anlamadıklarını ifade etti. Şener, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a; “Sosyal paylaşım sitelerindeki hekime şiddet görüntülerinden rahatsız olup olmadığını; “Doktorun burnunun ortasına kafa atmak isteyen” Yeni Akit Yazarı Ersoy Dede’ye karşı ne gibi girişimi olduğunu sordu. Şener, sağlık sisteminin halkın sağlığını tehdit ettiğini vurguladı.
Ankara’da 784 hekim arasında yaptıkları anket sonucunda, hekimlerin yüzde 90’dan fazlasının, “AKP politikalarının şiddeti arttırdığını”söylediğine dikkat çeken Şener; “şiddetin öncelikli nedeni, sizin insan hayatına değer vermeyen; insanı sayı, puan gibi gören sağlık politikalarınızdır” dedi.

Anket sonuçlarında, öne çıkan rakamlar ise söyle: Hekimlerden, aşırı hasta yükünün hekime ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti artırdığını söyleyen doktorların oranı, yüzde 96. Hekimlerden, Sağlık Bakanlığı çalışmalarının şiddet sorununu çözebileceğine inananların oranı ise, yüzde 29.
Ayrıca, hekimler yüzde 99 oranında, sağlıkta şiddetin azalması için meslek örgütleri ve sendikaların ortak hareket etmesi gerektiğini düşünüyor. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Pozantı mağdurundan intihar girişimi!

SONRAKİ HABER

Delphi işçisi sözleşme sürecine dahil olmalıdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa