17 Eylül 2012 09:59

Elit Çikolata’da 7 işçi atıldı

TEK GIDA-İŞ Sendikasının yıllardır örgütlü olduğu Elit Çikolata fabrikasında çalışan işçilerden 7’si geriye dönük fazla mesai ücretlerini istediği için işten atıldı. Geriye dönük fazla mesai ücretlerinin sendika ile patron arasında imzalanan protokolle gasbedildiğini iddia eden işçiler, dava

Elit Çikolata’da 7 işçi atıldı
Paylaş

TEK GIDA-İŞ Sendikasının yıllardır örgütlü olduğu Elit Çikolata fabrikasında çalışan işçilerden 7’si geriye dönük fazla mesai ücretlerini istediği için işten atıldı. Geriye dönük fazla mesai ücretlerinin sendika ile patron arasında imzalanan protokolle gasbedildiğini iddia eden işçiler, dava açarak haklarının verilmesini istedi. Bunun üzerine fabrika patronu dava açmak için dilekçe veren işçilerden önce 2’sini, ardından da 5 kişiyi daha işten attı. 4 işçinin de kendi isteği ile ayrıldığı ifade edildi. İşten atılan işçilerden bazıları fabrika önünde eylem yapıyor.

Tek Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel ise konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “Sendikamız ile bu işveren 40 yıldır sözleşme imzalıyor. Zaman zaman iyi ücret alır, zaman zaman fedakarlık da yapar. İşçinin haklarına helal getirmeyecek sözleşmeler imzalıyoruz. İşçiler de sendikanın imzaladığı sözleşmelere ya da ek protokollere saygı gösterir. Protokollere karşı dava açmak yerine sendikası ile oturur sorunu çözer. Sendikayı beğenmiyorsa değiştirir. İşçilerin güvenceli çalışması bizim için en önemli konudur. Kendince işgüzarlık yapıp sonuç çıkaran, işverenle davalık olmuş bir işçinin o fabrikada çalışması da hukuki ve ahlaki açıdan doğru değildir.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Toprak Boyner’e sahip çıktı

SONRAKİ HABER

Solistin kulağı sağır kemancının bileği kırık!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa